detector.media
21.12.2018 20:00
Справу пораненого на навчаннях журналіста В’ячеслава Волка будуть розглядати спочатку - адвокат
Справу пораненого на навчаннях журналіста В’ячеслава Волка будуть розглядати спочатку - адвокат
Суд Кривого Рогу розпочне розглядати спочатку справу пораненого на військових навчаннях журналіста «Першого Криворізького» В’ячеслава Волка.

Про це у п’ятницю в Саксаганському райсуді Кривого Рогу повідомив захисник потерпілого Максим Гореліков, передає «Радіо Свобода».

Так, 21 грудня у райсуді мало відбутись чергове засідання суду, однак через неявку одного адвоката обвинуваченого і хворобу іншого його адвоката засідання перенесли на 25 січня 2019 року.

Як розповів Максим Гореліков, 18 січня у судді Світлани Хоминич, яка розглядає справу, спливає термін суддівських повноважень, тому передадуть іншому судді.

«Через розподіл буде визначений новий склад суду, і розгляд буде відбуватись з самого початку: буде визначений порядок вивчення доказів, буде допит свідків, допит обвинуваченого, допит потерпілого. Процес буде відбуватись спочатку. Ніякої прискореної процедури немає. Інших варіантів немає», - зазначив адвокат.

За словами захисника, сьогодні в суді мав відбутись допит потерпілого телеоператора.

«Славик на візку, доправити до суду його дуже проблематично, але ми були готові це зробити. Але суд ухвалив рішення про перенесення», - сказав Гореліков.

Спрогнозувати, скільки ще триватиме суд у справі, який вже триває більше року, буде важко, вважає адвокат.

Нагадаємо, 6 липня 2017 року у Кривому Розі було поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. Підозрюваного було затримано. Наприкінці вересня справу пораненого Волка перекваліфікували з «необережного» ушкодження на «умисне».

10 листопада 2017 у Кривому Розі почали судовий розгляд щодо інструктора зі стрільби Ігоря Петренка, який 6 липня під час навчань поранив оператора «Першого Криворізького». 47-річного інструктора зі стрільби судили за двома статтями – «умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень», а також «незаконне поводження зі зброєю».

Родина пораненого оператора В’ячеслава Волка вимагала від підсудного Ігоря Петренка два мільйони гривень моральної компенсації і понад 100 тисяч гривень на лікування.

У лютому 2018 в Київському інституті нейрохірургії ім. академіка Ромоданова лікарі провели операцію по відновленню рухливості рук оператора «Першого Криворізького». У березні Волка доправили до Кривого Рогу. У червні стало відомо, що Військова прокуратура закрила справу про поранення криворізького оператора В’ячеслава Волка. У серпні Апеляційний суд Кривого Рогу поновив закриту прокуратурою справу.

23 листопада суд відмовився брати під варту обвинуваченого в пораненні журналіста В’ячеслава Волка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY