Помер актор Микола Рушковський

Помер актор Микола Рушковський

5 Грудня 2018
3008

Помер актор Микола Рушковський

3008
Пішов із життя український актор театру і кіно, театральний педагог, народний артист України, лауреат Державної премії ім.Тараса Шевченка Микола Рушковський. Йому було 93 роки
Помер актор Микола Рушковський
Помер актор Микола Рушковський

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook театр «Сузір’я»: «Співчуваємо... Сумуємо... Царство Небесне... Вічна пам'ять».

Також про смерть актора повідомив журналіст Олег Вергеліс.

«Був у лікарні, але мріяв вийти на сцену і знову зіграти Фірса... Микола Рушковський (1925 – 2018). Світла пам'ять...», – написав він.

Микола Рушковський закінчив Школу-студію імені В.І. Немировича-Данченка при МХАТі у 1952 році, був актором Київського російського драматичного театру імені Лесі Українки.

Знімався у фільмах: «Народжені бурею», «Проста річ», «Роман і Франческа», «Між добрими людьми», «Сон», «Ключі від неба», «Хочу вірити», «Місто з ранку до опівночі», «Така вона, гра», «Дощ у чужому місті», «Ранкове шосе», «Геть сором!», «Міф про ідеального чоловіка. Детектив від Тетяни Устинової», «Осінні квіти» та ін.

Микола Рушковський також викладав у Київському державному інституті театрального мистецтва ім. І.Карпенка-Карого, один із засновників театральної премії «Київська пектораль», Нового драматичного театру на Печерську, Майстерні театрального мистецтва «Сузір'я». Член Національної спілки театральних діячів України.

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним і близьким Миколи Рушковського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3008
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду