detector.media
05.12.2018 13:06
Помер актор Микола Рушковський
Помер актор Микола Рушковський
Пішов із життя український актор театру і кіно, театральний педагог, народний артист України, лауреат Державної премії ім.Тараса Шевченка Микола Рушковський. Йому було 93 роки

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook театр «Сузір’я»: «Співчуваємо... Сумуємо... Царство Небесне... Вічна пам'ять».

Також про смерть актора повідомив журналіст Олег Вергеліс.

«Був у лікарні, але мріяв вийти на сцену і знову зіграти Фірса... Микола Рушковський (1925 – 2018). Світла пам'ять...», – написав він.

Микола Рушковський закінчив Школу-студію імені В.І. Немировича-Данченка при МХАТі у 1952 році, був актором Київського російського драматичного театру імені Лесі Українки.

Знімався у фільмах: «Народжені бурею», «Проста річ», «Роман і Франческа», «Між добрими людьми», «Сон», «Ключі від неба», «Хочу вірити», «Місто з ранку до опівночі», «Така вона, гра», «Дощ у чужому місті», «Ранкове шосе», «Геть сором!», «Міф про ідеального чоловіка. Детектив від Тетяни Устинової», «Осінні квіти» та ін.

Микола Рушковський також викладав у Київському державному інституті театрального мистецтва ім. І.Карпенка-Карого, один із засновників театральної премії «Київська пектораль», Нового драматичного театру на Печерську, Майстерні театрального мистецтва «Сузір'я». Член Національної спілки театральних діячів України.

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним і близьким Миколи Рушковського.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY