У Криму поліція цікавилася журналістом Антоном Наумлюком

У Криму поліція цікавилася журналістом Антоном Наумлюком

2 Листопада 2018
1050
2 Листопада 2018
11:45

У Криму поліція цікавилася журналістом Антоном Наумлюком

1050
Журналіст проекту «Радіо Свобода» та російського видання «Новая газета» Антон Наумлюк повідомив у Facebook, що поліцейські цікавилися його особою та розпитували його сусідів по квартирі у Сімферополі
У Криму поліція цікавилася журналістом Антоном Наумлюком
У Криму поліція цікавилася журналістом Антоном Наумлюком

У коментарі «Детектору медіа» журналіст повідомив, що в цей день був у Севастополі.

«Я був у цей час на судовому процесі в Севастополі, а вранці наступного дня сусіди сказали, що приходили співробітники в формі, дзвонили, їм ніхто не відкрив і вони запитували у них про мене. Питали, називаючи ім'я та прізвище, але ні про що. Я зателефонував начальнику районної служби дільничних, щоб дізнатися, що за інтерес такий, але він сказав, що у відпустці і не в курсі. Телефони дільничного, зазначені на сайті, не працюють», – розказав журналіст.

Пан Наумлюк не розуміє, чому кримська поліція могла ним цікавитися.

«Все, що завгодно може бути. Може, в якості свідка хочуть пояснення відібрати. Може, перевірку за підозрою в скоєнні якогось злочину проводять. Може, попередження про неприпустимість порушення закону хочуть вручити, як це було нещодавно з адвокатами. Якщо адвокатів попереджають про те, що не можна організовувати неузгоджені публічні акції, напевно, і журналістів можуть», – припустив він.

Журналіст також повідомив, що після допису у мережі до нього звернулися п'ять адвокатів, готові його захищати.  

«Детектор медіа» також звернувся до кримського адвоката Еміля Курбедінова та попросив прокоментувати візит поліцейських до журналіста. ДМ чекає на відповідь.

Нагадаємо, у березні 2018 року невідомі залили клеєм замок кримської квартири, в якій жив та той час журналіст «Радіо Свобода» Антон Наумлюк. Тоді журналіст припустив, що це сталося через його професійну діяльність.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1050
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду