detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
02.11.2018 11:45
У Криму поліція цікавилася журналістом Антоном Наумлюком
У Криму поліція цікавилася журналістом Антоном Наумлюком
Журналіст проекту «Радіо Свобода» та російського видання «Новая газета» Антон Наумлюк повідомив у Facebook, що поліцейські цікавилися його особою та розпитували його сусідів по квартирі у Сімферополі

У коментарі «Детектору медіа» журналіст повідомив, що в цей день був у Севастополі.

«Я був у цей час на судовому процесі в Севастополі, а вранці наступного дня сусіди сказали, що приходили співробітники в формі, дзвонили, їм ніхто не відкрив і вони запитували у них про мене. Питали, називаючи ім'я та прізвище, але ні про що. Я зателефонував начальнику районної служби дільничних, щоб дізнатися, що за інтерес такий, але він сказав, що у відпустці і не в курсі. Телефони дільничного, зазначені на сайті, не працюють», – розказав журналіст.

Пан Наумлюк не розуміє, чому кримська поліція могла ним цікавитися.

«Все, що завгодно може бути. Може, в якості свідка хочуть пояснення відібрати. Може, перевірку за підозрою в скоєнні якогось злочину проводять. Може, попередження про неприпустимість порушення закону хочуть вручити, як це було нещодавно з адвокатами. Якщо адвокатів попереджають про те, що не можна організовувати неузгоджені публічні акції, напевно, і журналістів можуть», – припустив він.

Журналіст також повідомив, що після допису у мережі до нього звернулися п'ять адвокатів, готові його захищати.  

«Детектор медіа» також звернувся до кримського адвоката Еміля Курбедінова та попросив прокоментувати візит поліцейських до журналіста. ДМ чекає на відповідь.

Нагадаємо, у березні 2018 року невідомі залили клеєм замок кримської квартири, в якій жив та той час журналіст «Радіо Свобода» Антон Наумлюк. Тоді журналіст припустив, що це сталося через його професійну діяльність.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY