Катерина Горчинська попрощалася з «Громадським»

Катерина Горчинська попрощалася з «Громадським»

10 Жовтня 2018
4757

Катерина Горчинська попрощалася з «Громадським»

4757
Катерину Горчинську було обрано виконавчою директоркою ГО «Громадське телебачення» в січні 2016 року. Влітку 2018-го стало відомо, що вона планує залишити свою посаду у жовтні.
Катерина Горчинська попрощалася з «Громадським»
Катерина Горчинська попрощалася з «Громадським»

Про завершення роботи на «Громадсьому» вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні запустився наш новий красивий і розумний сайт на домені hromadske.ua. Це означає, що останнє завдання, яке я ставила собі в ролі виконавчого директора "Громадського", виконане, і ця робота для мене закінчилася», - зазначено у дописі.

За словами Горчинської, робота на «Громадському» стала найскладнішою в її житті на даний момент.

«Вже на шостий день моєї роботи на "Громадському" була нова команда юристів - і ми почали розгрібати Авгієві стайні. Кримінальну справу за фактом шахрайства, торгові марки, ліцензія, нові домени, документообіг. Паралельно - два види фандрейзингу, один на перекриття дірок, а другий - на довгий термін. Паралельно - навчання в kmbs, поїздки і зустрічі з донорами. Паралельно - зміна структури організації та інші стратегічні речі. Я пам'ятаю цей період тим, що завдання сипалися так, що мені здавалося, що закінчитися це не може ніколи», - розповіла Горчинська.

«З тих пір багато чого змінилося. У 2015 році, тобто в рік до мого приходу, бюджет організації був 33,6 мільйона гривень. У минулому році він був 54,3 мільйона гривень. У цьому - близько 70 мільйонів. Вперше в 2017 році ми написали його "знизу вгору" - виходячи з реальних потреб, зібравши інформацію від керівників усіх команд і відділів. Взагалі в цей період команда "Громадського" виросла більш, ніж в 2 рази. Минулого місяця з нами в тій чи іншій формі співпрацювали 170 з гаком людей. За цей час у нас з'явився супутниковий і кабельний канал, близько 140 ретрансляторів. У "Громадського" на даний момент є три інституційних донора - я не знаю жодної ГО, яка такого змогла в Україні домогтися. Коли я прийшла, комерційного доходу було 0, в минулому році він становив 6,8 відсотків бюджету, а в цьому, ймовірно, буде навіть більше. Тільки за минулий рік зростання активів склало 68,8 відсотків - і це на дуже високій базі», - написала вона.

Також Катерина Горчинська обмовилась про причини свого звільнення.

«Йду я з сумом, тому що, за великим рахунком, йду через незгоду з новою стратегією організації і структурою управління. Ні на те, ні на інше істотно вплинути я була не в силах. Випереджаючи питання про те, куди я йду: у мене є кілька пропозицій, але поки я просто йду», - зазначила вона.

Нагадаємо, що Катерину Горчинську було обрано виконавчою директоркою ГО «Громадське телебачення» в січні 2016 року. Раніше вона працювала в багатьох виданнях, зокрема в KyivPost на посаді заступниці головного редактора, керувала відділом розслідувань київського бюро «Радіо Свобода», співпрацювала з виданнями The Wall Street Journal і The Financial Times. 

У липні пані Горчинська підтвердила в телефонній розмові з журналістом «ДМ» інформацію, що вона йде з посади, але підкреслила, що йде в жовтні. Тоді вона не коментувала причин, через які припиняє співпрацю із «Громадським». 

Також у липні «Громадське» оголосило конкурс на посаду виконавчого директора.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4757
Читайте також
02.10.2018 14:34
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
4 430
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду