detector.media
10.10.2018 21:00
Катерина Горчинська попрощалася з «Громадським»
Катерина Горчинська попрощалася з «Громадським»
Катерину Горчинську було обрано виконавчою директоркою ГО «Громадське телебачення» в січні 2016 року. Влітку 2018-го стало відомо, що вона планує залишити свою посаду у жовтні.

Про завершення роботи на «Громадсьому» вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні запустився наш новий красивий і розумний сайт на домені hromadske.ua. Це означає, що останнє завдання, яке я ставила собі в ролі виконавчого директора "Громадського", виконане, і ця робота для мене закінчилася», - зазначено у дописі.

За словами Горчинської, робота на «Громадському» стала найскладнішою в її житті на даний момент.

«Вже на шостий день моєї роботи на "Громадському" була нова команда юристів - і ми почали розгрібати Авгієві стайні. Кримінальну справу за фактом шахрайства, торгові марки, ліцензія, нові домени, документообіг. Паралельно - два види фандрейзингу, один на перекриття дірок, а другий - на довгий термін. Паралельно - навчання в kmbs, поїздки і зустрічі з донорами. Паралельно - зміна структури організації та інші стратегічні речі. Я пам'ятаю цей період тим, що завдання сипалися так, що мені здавалося, що закінчитися це не може ніколи», - розповіла Горчинська.

«З тих пір багато чого змінилося. У 2015 році, тобто в рік до мого приходу, бюджет організації був 33,6 мільйона гривень. У минулому році він був 54,3 мільйона гривень. У цьому - близько 70 мільйонів. Вперше в 2017 році ми написали його "знизу вгору" - виходячи з реальних потреб, зібравши інформацію від керівників усіх команд і відділів. Взагалі в цей період команда "Громадського" виросла більш, ніж в 2 рази. Минулого місяця з нами в тій чи іншій формі співпрацювали 170 з гаком людей. За цей час у нас з'явився супутниковий і кабельний канал, близько 140 ретрансляторів. У "Громадського" на даний момент є три інституційних донора - я не знаю жодної ГО, яка такого змогла в Україні домогтися. Коли я прийшла, комерційного доходу було 0, в минулому році він становив 6,8 відсотків бюджету, а в цьому, ймовірно, буде навіть більше. Тільки за минулий рік зростання активів склало 68,8 відсотків - і це на дуже високій базі», - написала вона.

Також Катерина Горчинська обмовилась про причини свого звільнення.

«Йду я з сумом, тому що, за великим рахунком, йду через незгоду з новою стратегією організації і структурою управління. Ні на те, ні на інше істотно вплинути я була не в силах. Випереджаючи питання про те, куди я йду: у мене є кілька пропозицій, але поки я просто йду», - зазначила вона.

Нагадаємо, що Катерину Горчинську було обрано виконавчою директоркою ГО «Громадське телебачення» в січні 2016 року. Раніше вона працювала в багатьох виданнях, зокрема в KyivPost на посаді заступниці головного редактора, керувала відділом розслідувань київського бюро «Радіо Свобода», співпрацювала з виданнями The Wall Street Journal і The Financial Times. 

У липні пані Горчинська підтвердила в телефонній розмові з журналістом «ДМ» інформацію, що вона йде з посади, але підкреслила, що йде в жовтні. Тоді вона не коментувала причин, через які припиняє співпрацю із «Громадським». 

Також у липні «Громадське» оголосило конкурс на посаду виконавчого директора.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY