Фейгіна не пустили до Сущенка у СІЗО

Фейгіна не пустили до Сущенка у СІЗО

3 Жовтня 2018
827

Фейгіна не пустили до Сущенка у СІЗО

827
У Москві Марку Фейгіну не дозволили відвідати у СІЗО «Лефортово» українського журналіста Романа Сущенка, засудженого до 12 років ув'язнення
Фейгіна не пустили до Сущенка у СІЗО
Фейгіна не пустили до Сущенка у СІЗО

Про це Фейгін повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Отже, мене не пустили до Романа Сущенка (хоча я був першим у черзі) під приводом того, що вирок вступив в законну силу, а я, будучи захисником по ст.49 КПК («інша особа»), не можу відвідувати тепер Сущенка, як засудженого», – повідомив він.

Фейгін додав, що «саме для цього» його позбавляли в Росії адвокатського статусу. За словами захисника, він представляє права Сущенка у Європейському суді з прав людини, тож може відвідувати журналіста відповідно Європейської конвенції.

Крім того, Фейгін додав, що через недопуску до Сущенка в СІЗО «Лефортово» невирішеним залишається питання про візи

Помимо всего прочего, из-за моего недопуска к Роману Сущенко в СИЗО «Лефортово» «підвисає» питання про побачення його з сім'єю.

«Лише усна домовленість з в'язницею про це, ніяких паперів про дату і час немає. А в понеділок Романа СущенкА вже можуть відправити на етап», – написав Фейгін в мережі.

Нагадаємо, журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку. 

12 вересня Верховний суд Російської Федерації визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув’язнення для українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст розраховує на обмін. Сущенко заявив, що розраховує на обмін і пообіцяв родині обов’язково повернутися. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін повідомив, що Сущенко готовий просити Президента РФ Володимира Путіна про помилування.

Міжнародна та Європейська федерації журналістів (IFJ/EFG) засудили вирок українському журналісту Роману Сущенку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
827
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду