Суд визнав незаконним втручання Вікторії Сюмар у справу про напад на журналістів «Схем»

Суд визнав незаконним втручання Вікторії Сюмар у справу про напад на журналістів «Схем»

27 Вересня 2018
4532
27 Вересня 2018
16:50

Суд визнав незаконним втручання Вікторії Сюмар у справу про напад на журналістів «Схем»

4532
Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув по суті адміністративну справу за позовом народного депутата Василя Німченка до народного депутата, голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо інциденту пов’язаного із журналістами програми «Схеми» та охороною лідера організації «Український вибір» Віктора Медведчука
Суд визнав незаконним втручання Вікторії Сюмар у справу про напад на журналістів «Схем»
Суд визнав незаконним втручання Вікторії Сюмар у справу про напад на журналістів «Схем»

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

Нагадаємо, пан Німченко просив суд визнати протиправними дії пані Сюмар щодо втручання у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Нацполіції, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів «Схем» охороною Віктора Медведчука. Також позивач просив суд зобов’язати пані Сюмар «утриматись у подальшому від вчинення таких дій».

У позовній заяві було зазначено про те, що свого часу до порядку денного Комітету було включено питання  «Про інцидент з ознаками перешкоджання журналістській діяльності Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича ввечері 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту «Київ».

Суд повідомляє, що під час засідання пан Німченко надав пояснення по суті адміністративного позову. Зазначено, що пані Сюмар на суд не з’явилась.

Також повідомляється, що суд дослідив матеріали справи та вирішив задовольнити адміністративний позов Німченка частково:

«Визнати протиправними дії Голови Комітету Вікторії Сюмар щодо втручання  у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. У решті позовних вимог – відмовити».

Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Facebook прокоментувала рішення суду:

«Суддя Наталя Шевченко ухвалила сьогодні рішення, що моя фраза про необхідність швидкого і обєктивного розслідування справи про перешкоджання Михайлові Ткачу, - є протиправною дією. Тому колеги-депутати, тепер маєте знатиякщо ви закликаєте українські правоохоронні органи діяти швидко у суспільно-важливих і резонансних справах, то порушуєте український закон. І колишній голова верховного суду вас легко засудить, які б пояснення ви не надавали

А ми надали їх письмово і максимально обґрунтовано... Але у порівнянні з біографією Німченкапояснення, логіка і право ніщо в порівнянні з суддівською порукою. Інакше це коментувати неможливо

І далі. На наступне засідання я запрошу Нацполіцію з черговим звітом про розслідування по Медведчуку і його охоронцям. І, повірте, зроблю все, аби цю справу не спустили «на вітер». І мені байдуже з ким і про що тут домовляється кум Путіна».

Нагадаємо, у лютому 2018 року Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики заслухав проміжні результати розслідування нападу охоронцями Медведчука на журналістів програми «Схеми»  біля VIP-терміналу аеропорту «Київ» 7 листопада 2017 року. Голова Комітету заявила, що хід розслідування щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів викликає занепокоєння і що Комітет з питань свободи слова триматиме на контролі цю справу й надалі запрошуватиме представників правоохоронних органів для того, щоб, за її словами, «цю справу не поховали під процедурними моментами».

На початку квітня 2018 року стало відомо, що народний депутат від Опозиційного блоку Василь Німченко подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва на народного депутата, голову Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторію Сюмар щодо інциденту, пов’язаного із журналістами програми «Схеми».

«Детектору медіа» пані Сюмар прокоментувала позов нардепа так: «Маячня з бажанням проросійських сил закрити рота і якось «наказати» всіх, хто в них асоціюється з Майданом і новими підходами до свободи слова і прав людини».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4532
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду