Комітет свободи слова засудив напад на журналістку телеканалу NewsOne

Комітет свободи слова засудив напад на журналістку телеканалу NewsOne

19 Вересня 2018
2404
19 Вересня 2018
17:46

Комітет свободи слова засудив напад на журналістку телеканалу NewsOne

2404
Члени Комітету запросять на наступне засідання представників силових структур, щоб вони поінформували про розслідування цієї справи, а також інших випадків нападів на журналістів.
Комітет свободи слова засудив напад на журналістку телеканалу NewsOne
Комітет свободи слова засудив напад на журналістку телеканалу NewsOne

Будь-які напади на журналістів є неприпустимими, зазначила голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар. «Бити не можна й звичайних громадян, тим паче журналістів, бо вони роблять свою роботу – інформують людей. І я не думаю, що в даному випадку мали би бути якісь проблеми з розслідуванням, бо все було в прямому ефірі. І тому я пропоную, засуджуючи факти нападів на журналістів, і наголошуючи, що у нас надзвичайно мало прецедентів ефективних розслідувань і покарань, запросити на наступне засідання представників силових структур з тим, аби вони нас поінформували про цей випадок, та про результати інших розслідувань нападів на представників ЗМІ», – сказала вона під час чергового засідання Комітету, що відбулося 19 вересня 2018 року. Її пропозицію підтримали всі члени Комітету.

Член Комітету Юрій Павленко також запропонував внести на порядок денний наступного пленарного засідання проект постанови, ініціатором якої були всі члени Комітету свободи слова, про парламентські слухання по безпеці журналістів. За його словами проект був внесений рік назад, але парламентські слухання актуальні зараз не менше, ніж торік. «Ситуація з безпекою журналістів за останній рік погіршилася», – наголосив він.

Заступник голови Комітету Сергій Висоцький заявив, що перед тим, як робити остаточні висновки щодо нападів на журналістів, особливо телеканалів, які фінансуються прихильниками країни-агресора, він хоче послухати думку правоохоронних органів. Як він відзначив, зараз ворожі до України сили маскуються під праворадикалів, і саме такі можуть нападати на журналістів задля погіршення ситуації в країні.

Нагадаємо, що під час митінгу біля ГПУ протестувальники чимось кинули спершу в Дарину Білеру  (за словами самої журналістки, це були яйця та лід), а потім до камери підійшов чоловік, який почав кричати «Геть звідси!». Поліція Києва затримала жінку, яка вдарила журналістку телеканалу NewsOne.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2404
Читайте також
02.10.2018 14:34
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
4 391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду