detector.media
17.09.2018 19:59
Валерія Єгошина потрапила до шорт-листа премії для молодих журналістів фундації Thomson
Журналістка програми «Схеми: корупція в деталях» увійшла в список 12 претендентів на премію, що вручається за висвітлювання теми корупції, зловживання владою, соціальної несправедливості, а також соціальної єдності та об'єднання людей

Про це повідомляє сайт «Радіо Свобода».

Валерія Єгошина – журналістка-розслідувачка програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу UA:Перший). За умовами конкурсу, кожен кандидат на здобуття премії мав подати три роботи. Єгошина подала на здобуття премії три розслідування: «Американські «Айленди» для українського флоту: чому катери досі не в Україні» про причини, з яких Україна роками не отримувала два катери берегової охорони від США; «Павло Демчина. «Вартовий корупції» в СБУ» про статки родичів матері трьох дітей першого заступника голови СБУ, на які вони не мали офіційних доходів; «Управління захисту власних інтересів» про люксовий автопарк співробітників Управління захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.  І потрапила у шорт-лист премії разом із ще одинадцятьма претендентами – журналістами віком до 30 років з усього світу.

«Усі вони висвітлюють важливі питання або події, які інакше могли б бути виявлені. Кожен з учасників отримає сертифікат від Фонду Томсона, який високо оцінює їх високий рівень своєї роботи, і матиме можливість взяти участь у платформі цифрового навчання «Журналістика зараз», – ідеться на сайті фундації.

Міжнародну премію для молодих журналістів щорічно вручає Фундація Thomson, одна із найстаріших міжнародних організацій із розвитку медіа, у партнерстві з Асоціацією закордонної преси Великобританії (FPA). Трьох фіналістів судді оберуть у жовтні, переможця оголосять 26 листопада на церемонії у Лондоні.

Цього року 2018 року Єгошина здобула Національну премію журналістських розслідувань».

Раніше, у 2017 року Валерія Єгошина отримала премію на конкурсі журналістських розслідувань імені Героя Небесної сотні Василя Сергієнка у номінації «Найкраще розслідування в інтернет-ЗМІ».

Фото: radiosvoboda.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY