detector.media
14.09.2018 17:00
Полтавські журналісти повідомляють про погрози на суді
Полтавські журналісти повідомляють про погрози на суді
13 вересня у Київському районному суді Полтави відбулося попереднє слухання у справі побиття журналіста і блогера Ярослава Журавля. Видання «Коло» повідомлє, що місцевий активіст Олександр Масюк погрожував журналістам.

Видання пише, що поки суддя перебував у нарадчій кімнаті, присутній у судовій залі місцевий активіст Олександр Масюк погрожував журналістам.

Зокрема, як зазначає видання, у бік журналістів звучали слова «побійтися мене, я переламаю вам руки-ноги», «вивести із зали суду», «викликати на журналістів поліцію». А також поради «не приходити більше у суд, бо буде погано». 

Наступне судове засідання суддя призначив на 21 вересня.

Нагадаємо, у травні поліція Полтави відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України («Погроза або насильство щодо журналіста») за фактом побиття в офісі обласного осередку СПУ журналіста Ярослава Журавля. Голова місцевих соціалістів тоді заявив, що журналіст навмисне провокував його соратників.

Наразі двоє осіб 1992 року народження підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, вчинене групою осіб) КК України.

9 липня полтавські правоохоронці оголосили про підозру одному з підозрюваних.

14 серпня затримано та обрано запобіжний захід оголошеному в розшук підозрюваному в побитті полтавсього журналіста порталу «Трибуна», ведучого відеопроекту «ШоУНас» Ярослава Журавля.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY