Видавець «Медиазоны» Петро Верзилов потрапив у реанімацію з отруєнням

Видавець «Медиазоны» Петро Верзилов потрапив у реанімацію з отруєнням

14 Вересня 2018
1481
14 Вересня 2018
13:53

Видавець «Медиазоны» Петро Верзилов потрапив у реанімацію з отруєнням

1481
Учасника Pussy Riot, видавця російського видання «Медиазона» Петра Верзилова госпіталізовано у важкому стані. Близькі кажуть, що його могли отруїти
Видавець «Медиазоны» Петро Верзилов потрапив у реанімацію з отруєнням
Видавець «Медиазоны» Петро Верзилов потрапив у реанімацію з отруєнням

Про це повідомляє російське видання «Медуза».

За словами його дівчини Вероніки Нікулішиної, ввечері 11 вересня у Верзилова почав пропадати зір, а потім мова і здатність пересуватися. Його поклали в токсікореанімаційне відділення лікарні імені Бахрушиних у Москві.

Видання зазначає, що невідомо, чим саме отруївся Верзилов та припускають, що це могли бути антихолінергічні препарати. Родичі Верзилова впевнені «на тисячу відсотків», що він ніяких препаратів не приймав.

Лікарі повідомляють, що пан Верзилов залишається у важкому стані, «динаміка позитивна і загрози його життю немає».

За словами його близьких, він ще не говорив із ними і «реагував тільки очима». Вони вважають, що Верзилова могли отруїти.

За повідомленням Reuters, пан Верзилов також є громадянином Канади. 14 вересня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо відреагував на його госпіталізацію: «Це викликає занепокоєнність, особливо з огляду на дії росіян в останні місяці в Сполученому Королівстві ... але поки ще занадто рано робити будь-які висновки про те, що сталося», – сказав прем'єр.

За словами Трюдо, канадські консули вже звернулися в лікарню, щоб дізнатися про стан його здоров'я.

Петро Верзилов став відомий в кінці 2000 років як учасник арт-групи «Війна», у складі якої також були його дружина Надія Толоконникова. У 2012-му Толоконникову разом з Марією Альохіною і Катериною Самуцевич засудили у справі Pussy Riot. Під час процесу Верзилова називали продюсером групи. Він займався висвітленням справи, в тому числі за кордоном.

У 2014 році Толоконникова та Альохіна заснували видання «Медиазона», а Верзилов став його видавцем.

15 липня 2018 року Верзилов, Вероніка Нікульшина, Ольга Курачева і Ольга Пахтусова вибігли на поле під час фіналу Чемпіонату світу з футболу в Москві в поліцейській формі. Акція була проведена під назвою Pussy Riot. Активісти отримали по 15 діб арешту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1481
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду