Представник ОБСЄ зустрівся та поговорив з Асєєвим у Донецьку

Представник ОБСЄ зустрівся та поговорив з Асєєвим у Донецьку

13 Вересня 2018
1234
13 Вересня 2018
10:45

Представник ОБСЄ зустрівся та поговорив з Асєєвим у Донецьку

1234
Координатор гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, посол ОБСЄ Тоні Фріш зміг зустрітися і поспілкуватися із журналістом Станіславом Асєєвим, ув'язненим у непідконтрольному українському уряду Донецьку
Представник ОБСЄ зустрівся та поговорив з Асєєвим у Донецьку
Представник ОБСЄ зустрівся та поговорив з Асєєвим у Донецьку

Про це він повідомив 13 вересня в Києві, повідомляє «Радіо Свобода».

Під час відвідин ОРДО й ОРЛО Фріш зміг відвідати місця неволі й віч-на-віч поговорити з в’язнями, серед яких як українські військові, так і цивільні, яких утримують на території ОРДЛО. Серед них і журналіст проекту Радіо Свобода Радіо «Донбас.Реалії» Станіслав Асєєв, який понад рік утримується в полоні бойовиків у Донецьку.

«Ми поговорили з паном Асєєвим. Це було конфіденційна бесіда, досить тривала і досить відверта», – заявив координатор ОБСЄ.

Однак Фріш відмовився відповідати на питання щодо Асєєва чи інших ув’язнених, з якими він спілкувався, а також назвати інші прізвища. За його словами, це зумовлено питанням безпеки цих людей.

Нагадаємо, 30 серпня представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко заявила про необхідність зустрічі коррдинатора від СММ ОБСЄ Тоні Фріш із полоненим журналістом Станіславом Асєєвим.

Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook зламали. 31 липня 2017 року представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи, представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження українського журналіста, блогера Станіслава Асєєва (Васіна).

17 серпня російський телеканал «Россия 24» оприлюднив інтерв’ю з полоненим в «ДНР» журналістом «Радіо Свобода» Станіславом Асєєвим. На відео він заявляє, що нібито визнає, що винен у шпигунстві, у якому його звинувачують бойовики.

Колишній народний депутат та друг Стаса Асєєва - Єгор Фірсов - вважає, що журналіста під час інтерв'ю змусили зізнаватися у нібито шпигунстві. Віце-спікер Верховної Ради та представниця України на мінських переговорах Ірина Геращенко заявила, що бойовики «вибили» з Асєєва «зізнання в шпигунстві»для інтерв'ю російському телеканалу. Європейська федерація журналістів також погодилася, що «зізнання» було зроблено під примусом. Комітет захисту журналістів засудив трансляцію каналом «Россия 24» інтерв’ю з українським полоненим журналістом та вкотре закликав до його звільнення. З аналогічним закликом виступила організація «Репортери без кордонів».

Головне управління розвідки Міністерства оборони України у відповіді на запит «Детектора медіа» повідомило, що не володіє інформацією про полоненого бойовиками журналіста Станіслава Асєєва (Васіна).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1234
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду