Журналіст Дмитро Галко на суді заявив, що міліціонер його обмовив щодо нападу, тому що незаконно потрапив до помешкання

Журналіст Дмитро Галко на суді заявив, що міліціонер його обмовив щодо нападу, тому що незаконно потрапив до помешкання

15 Липня 2018
1478

Журналіст Дмитро Галко на суді заявив, що міліціонер його обмовив щодо нападу, тому що незаконно потрапив до помешкання

1478
Колишнього журналіста «Білоруського партизана» звинувачують у нібито нападі на працівника правоохоронних органів у листопаді 2017 року.
Журналіст Дмитро Галко на суді заявив, що міліціонер його обмовив щодо нападу, тому що незаконно потрапив до помешкання
Журналіст Дмитро Галко на суді заявив, що міліціонер його обмовив щодо нападу, тому що незаконно потрапив до помешкання

Журналіст Дмитро Галко під час судового засідання 13 липня заявив, що міліціонер, у нападі на якого його звинувачують, обмовив його, тому що незаконно потрапив до помешкання. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Ззаначається, що Дмитро Галко повністю не визнав провини і не погодився з приписаним йому мотивом (нібито він напав на міліціонерів з метою помститися їм). Журналіст допустив, що могла ненавмисно розбити телефон міліціонера, коли намагався випровадити його з квартири, тому що той «увійшов незаконно».

Галко повідомив, що 25 листопада 2017 року у квартирі, яку орендувала його колишня дружина Ольга Кравчук, його син Ян разом із 15-17 друзями святкували день народження. Сам журналіст також був присутній у помешканні. При цьому він заперечує, що хтось із підлітків чи він сам вживав алкогольні напої.

За словами журналіста, до помешкання увійшли міліціонери, в тому числі капітан Юрій Чирков, заявивши, що сусідів турбує шум. Галко стверджує, що погодився зробити музику тихіше.

«Але далі Чирков мене відштовхнув плечем і пройшов в квартиру, інші - за ним», - розповів суду Дмитро Галко.

При цьому підсудний згадав, що капітан Юрій Чирков озвучував йому свої підозри, нібито в квартирі «може бути наркопритон або порностудія». Дмитра це, за його словами дуже обурило, він почав «ще не грубо, але вже різко» вимагати від міліціонерів вийти. Однак ті, за словами підсудного, почали оглядати квартиру, а капітан Чирков став знімати на мобільний телефон підлітків, які сиділи на дивані.

«Ось тоді я взяв Чиркова за куртку і вивів з кімнати. Але не пам'ятаю, щоб вибивав у нього телефон», - говорить Галко, заперечуючи, що це був саме напад.

Менш ніж через хвилину, стверджує журналіт, з'явився наряд міліції. Співробітники вислухали капітана Чиркова, журналісту «почали заламувати руки і надягати наручники». Незабаром після першого наряду міліції з'явився другий, потім увійшов міліціонер у формі, схожій на військову.

«Раптом мене повалили на підлогу, причому розбили при цьому меблі. Так само різко повалили мого сина Яна. Далі я лежав і розповідав начальнику-міліціонеру, що відбувалося раніше. Говорив, щось ви не те зробили», - розповів журналіст.

Галко заявляє, що капітан міліції його обмовив, «бо незаконно увійшов до квартири відомої людини, плюс три юнаки в результаті отримали травми».

На питання, чому у капітана Чиркова виявилися тілесні ушкодження, Галко заявив, що не знає відповіді. Він визнав лише, що рукою виштовхував міліціонера Чиркова з квартири.

«Я його не бив, і це навіть теоретично неможливо в тій позиції, про яку він говорить. Зауважу, що він тричі змінював свідчення», - заявив Галко.

Повідомляється також, що суд задовольнив клопотання захисту щодо запиту у міліції відомостей про причини застосування до Галка спецзасобів.

Нагадаємо, українсько-білоруського журналіста Дмитра Галка, який їхав зі Львова до Мінська у справах, затримали у квітні 2018 року. За твердженнями управління Слідчого комітету по Мінську, затриманий журналіст був у розшуку через нібито напад на співробітника органів внутрішніх справ. Журналісту загрожує до шести років ув'язнення.

Фото: naviny.by

управління Слідчого комітету по Мінську. Дмитрові загрожує до шести років ув’язнення. За твердженнями відомства з посиланням на білоруське МВС, затриманий журналіст був у розшуку.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1478
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду