Пішов із життя поет, кіносценарист, Герой України Іван Драч

Пішов із життя поет, кіносценарист, Герой України Іван Драч

19 Червня 2018
2986

Пішов із життя поет, кіносценарист, Герой України Іван Драч

2986
Відомий український поет, перекладач, кіносценарист, драматург, публіцист, державний і громадський діяч Іван Драч помер сьогодні, 19 червня, після важкої хвороби
Пішов із життя поет, кіносценарист, Герой України Іван Драч
Пішов із життя поет, кіносценарист, Герой України Іван Драч

Про це написав на своїй сторінці в Facebook кінокритик Сергій Тримбач.

«Помер уранці. Значить, не нажився. Було йому 81 рік. Душа великого Поета, Кіномитця, Громадського діяча відлітає од нас...», - написав він.

За словами пана Тримбача, Іван Драч заповів поховати його у рідному селі, Теліженцях, що на Київщині, поруч із могилою сина Максима.

Іван Драч наприкінці 1950-х років був виключений з Київського університету через творчі та політичні погляди. Працював у газетах «Літературна Україна» і «Батьківщина», а також на кіностудії ім. О. П. Довженка. Є автором сценарію зокрема кінострічки «Криниця для спраглих» Юрія Іллєнка.

Поезії Драча перекладалися багатьма мовами світу.

На І з'їзді Народного Руху України в 1989 році був обраний його головою, згодом співголовував разом із В'ячеславом Чорноволом і Михайлом Горинем. Тричі обирався до Верховної Ради України.

«Детектор медіа» висловлює співчуття директорці української служби «Радіо Свобода» Мар'яні Драч і рідним Івана Федоровича, а також його друзям та шанувальникам.

Фото: ЛітАкцент

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2986
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду