detector.media
19.06.2018 13:32
Пішов із життя поет, кіносценарист, Герой України Іван Драч
Пішов із життя поет, кіносценарист, Герой України Іван Драч
Відомий український поет, перекладач, кіносценарист, драматург, публіцист, державний і громадський діяч Іван Драч помер сьогодні, 19 червня, після важкої хвороби

Про це написав на своїй сторінці в Facebook кінокритик Сергій Тримбач.

«Помер уранці. Значить, не нажився. Було йому 81 рік. Душа великого Поета, Кіномитця, Громадського діяча відлітає од нас...», - написав він.

За словами пана Тримбача, Іван Драч заповів поховати його у рідному селі, Теліженцях, що на Київщині, поруч із могилою сина Максима.

Іван Драч наприкінці 1950-х років був виключений з Київського університету через творчі та політичні погляди. Працював у газетах «Літературна Україна» і «Батьківщина», а також на кіностудії ім. О. П. Довженка. Є автором сценарію зокрема кінострічки «Криниця для спраглих» Юрія Іллєнка.

Поезії Драча перекладалися багатьма мовами світу.

На І з'їзді Народного Руху України в 1989 році був обраний його головою, згодом співголовував разом із В'ячеславом Чорноволом і Михайлом Горинем. Тричі обирався до Верховної Ради України.

«Детектор медіа» висловлює співчуття директорці української служби «Радіо Свобода» Мар'яні Драч і рідним Івана Федоровича, а також його друзям та шанувальникам.

Фото: ЛітАкцент

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY