Вирок Сущенку демонструє панічний страх Кремля – Порошенко

Вирок Сущенку демонструє панічний страх Кремля – Порошенко

5 Червня 2018
1040

Вирок Сущенку демонструє панічний страх Кремля – Порошенко

1040
Президент України Петро Порошенко вважає, що «Кремль понесе покарання» за вирок українському журналісту Роману Сущенку, якому Московський міський суд дав 12 років колонії суворого режиму
Вирок Сущенку демонструє панічний страх Кремля – Порошенко
Вирок Сущенку демонструє панічний страх Кремля – Порошенко

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

«ПП: Безпрецедентний цинізм російського "суду", який за надуманими звинуваченнями засудив українського журналіста Романа Сущенка, доводить – кремлівський режим не зупиниться ні перед чим у своїй спробі зламати дух українців», – написав глава держави.

Порошенко вважає, що за свої вчинки «РФ неодмінно понесе покарання за свої вчинки».

«Подібними "вироками" Кремль демонструє панічний страх, підписується у власній агресії проти України та виносить вирок сам собі», – зазначив президент.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. 

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив жаль у зв'язку з тим, що українського журналіста Романа Сущенка в Росії засудили до 12 років позбавлення волі, та закликав звільнити його.

Комітет захисту журналістів (CPJ) вважає, що сторона обвинувачення не надала достатньо доказів у справі українського журналіста Романа Сущенка та закликав російську владу негайно його звільнити.

Фото: "Главком"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1040
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду