Режисер фільму «Процес» про справу Сенцова відвідав його у російській колонії

Режисер фільму «Процес» про справу Сенцова відвідав його у російській колонії

4 Червня 2018
1280

Режисер фільму «Процес» про справу Сенцова відвідав його у російській колонії

1280
Російський кінорежисер Акольд Куров, який зняв документальний фільм про Олега Сенцова, відвідав його у колонії, де українець відбуває покарання.
Режисер фільму «Процес» про справу Сенцова відвідав його у російській колонії
Режисер фільму «Процес» про справу Сенцова відвідав його у російській колонії

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За словами Аскольда Курова, Олег Сенцов не закликає нікого приєднуватися до оголошеного ним голодування, а також не знав, що в Україні, Росії і ще в десятках країн пройшла глобальна акція на його підтримку.

Куров уточнив, що Олег Сенцов начебто не скаржиться на умови утримання в колонії і на її адміністрацію. Питання можливого примусового годування Сенцова та інших заходів впливу в розмові не порушували.

За словами Аскольда Курова, в колонії Сенцов багато читає і виписує «Нову газету», номера якої отримує з затримкою в кілька тижнів. Він також працює над сценаріями і вже написав книгу оповідань і роман.

Також 4 червня до Олега Сенцова в колонію прибув його адвокат Дмитро Дінзе. 

Як повідомлялося, світова прем'єра фільму «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» відбулася у позаконкурсній програмі на 67-му Берлінському кінофестивалі.

У столиці РФ 6 грудня 2017 року показом фільму російського режисера Аскольда Курова «Процес» відкрився фестиваль документального кіно «Артдокфест». 

В Україні «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» був вперше показаний на міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. Кінореліз фільму відбувся 6 квітня 2018 року. Частину коштів від прокату, а також від продажу прав на телетрансляцію правовласники передали родині Олега Сенцова.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

29 травня пресс-служба Федеральної служби виконання покарань Росії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомила, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що йому щодня вводять один літр глюкози.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1280
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду