Названо п'ятьох експертів, які увійшли до аудіовізуального сектору Українського культурного фонду

Названо п'ятьох експертів, які увійшли до аудіовізуального сектору Українського культурного фонду

22 Травня 2018
3715

Названо п'ятьох експертів, які увійшли до аудіовізуального сектору Українського культурного фонду

3715
22 травня відбулося сліпе жеребкування серед кандидатів експертних рад Українського культурного фонду, які будуть оцінювати культурно-мистецькі проекти в 2018 році. Названо п'ятьох кандидатів, які увійшли до Експертної ради з підтримки проектів у сфері аудіовізуального мистецтва (кіно, телебачення, реклама, відео арт, діджитал арт, нові медіа, відеоігри, віджеїнг)
Названо п'ятьох експертів, які увійшли до аудіовізуального сектору Українського культурного фонду
Названо п'ятьох експертів, які увійшли до аудіовізуального сектору Українського культурного фонду

До восьми секторів Українського культурного фонду загалом надійшла 281 заявка. За секторами культури вони розподілилися наступним чином: візуального мистецтва – 33, аудіального мистецтва – 19, аудіовізуального мистецтва – 44, дизайну та моди – 19, перформативного та сценічного мистецтва – 39, культурної спадщини – 46, літератури та видавничої справи – 22, культурних та креативних індустрій – 59.

Перед початком жеребкування голова конкурсної комісії Світлана Бацювова повідомила, що відбір не пройшли 109 заявок, у жеребкуванні взяли участь 172 кандидати.

До другого етапу конкурсу з добору експертів сектору аудіовізуального мистецтва було допущено 27 кандидатів, серед яких під час сліпого жеребкування відібрані:

1. Чернецький Віталій Михайлович, директор Центру російських, східнослов’янських та євразійських студій Канзаського університету, літературознавець та кінознавець, професор славістики Канзаського університету;

2. Нагорний Володимир Володимирович, засновник та генеральний продюсер компанії «Сценарне КБ», сценарист, режисер, продюсер з міжнародним досвідом;

3. Бабій Олена Василівна, начальниця відділу з організації роботи кінотеатрів КП Київкінофільм, організаторка понад 270 культурно-мистецьких проектів, пов’язаних з музикою та кіномистецтвом;

4. Яценко Володимир Вікторович, генеральний продюсер компанії LimeLite, засновник Асоціації кіноіндустрії України

5. Крохмальна Любов Тарасівна, керівниця міжнародного спільного виробництва аудіовізуальних творів «Медіа Ресурси Менеджмент», радник та представник «Української кіноасоціації».

З повним переліком експертів, які були відібрані по кожному напрямк під час жеребкування, можна ознайомитись тут.

«За результатами ми отримали вісім комісій по основним напрямкам… Сподіваюся, що проекти, які у 2018 році будуть відібрані експертними радами, будуть якісними, покажуть українському суспільству, що підтримка державою культури і мистецтва працює», – сказала після жеребкування голова Українського культурного фонду Марина Порошенко.

Зазначимо, пошук експертів розпочався 24 квітня і тривав до 18 травня. Загальні засади утворення і діяльності експертних рад є у Положенні про експертні ради Українського культурного фонду.

Нагадаємо, 19 січня міністр культури Євген Нищук призначив головою Українського культурного фонду Марину Порошенко. За її кандидатуру одноголосно проголосували всі члени Наглядової ради Фонду. Згодом режисерка, керівниця ГО «Новий Донбас» Лариса Артюгіна розповіла «Відеотеці», що вважає таке призначення демонстрацією неповаги до експертного середовища, людей, дотичних до сфери культури, та взагалі - українського народу

7 лютого на відкритому засіданні члени Наглядової ради Українського культурного фонду більшістю голосів обрали на посаду виконавчого директора Фонду Юлію Федів. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3715
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
2159 дн. тому
"під час сліпого жеребкування відібрані"- і такі прізвища у експертів. А було насправді жеребкування сліпе?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду