Нардеп Пономарьов знову образив у Раді журналіста

Нардеп Пономарьов знову образив у Раді журналіста

18 Травня 2018
1574

Нардеп Пономарьов знову образив у Раді журналіста

1574
Народний депутат з групи «Воля народу» Олександр Пономарьов намагався вихопити з рук представника інтернет-видання «Каменярі-інфо» Михайла Криворучкіна посвідчення, а потім розкритикував зовнішній вигляд журналіста.
Нардеп Пономарьов знову образив у Раді журналіста
Нардеп Пономарьов знову образив у Раді журналіста

Про це написав на своїй сторінці у Facebook сам журналіст.

За його словами, депутат вимагав в журналіста посвідчення, намагався його вихопити і сфотографувати, заявивши, що має на це право як «держслужбовець першого рівня».

«Сьогодні (17 травня – ДМ.) в стінах Верховної Ради депутат від міста Бердянська Олександр Пономарьов, який вважає себе «першим після бога», вирішив перевірити, на якій підставі я перебуваю в стінах Верховної Ради. Документи звичайно я йому не показав, а показав охороні в його присутності. Безумовно, охорона підтвердила моє законне право перебувати в ВР. Після чого Пономарьов перейшов на особисті образи, провокуючи мене на відповідні дії в стінах Верховної Ради», – написав Михайло Криворучкін.

Охорона Верховної Ради підтвердила, що документи Криворучкіна є дійсними і дозволяють перебувати в будівлі парламенту.

Крім того, пише Цензор. net, народний обранець зневажливо відгукнувся про одяг Криворучкіна: «У такому вигляді в сараї возитися, є якийсь дрес-код».

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 лютого народний депутат із групи «Воля народу» Олександр Пономарьов у кулуарах Верховної Ради вихопив із рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Івана Марусенка, який знімав на камеру телефону коментар нардепа. Політик вихопив ще один мобільний у іншого журналіста (ним якраз і був Михайло Криворучкін - ДМ) і теж заховав у кишеню. У відповідь на зауваження журналістів Пономарьов звинуватив їх у провокації і звернувся до охоронців з вимогою вигнати журналістів з будівлі парламенту.

Того ж дня прокуратура міста Києва порушила кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом України Олександром Пономарьовим професійній діяльності журналістів, зокрема, журналіста «Цензор.НЕТ» Івана Марусенка.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідування за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України.

Згодом журналіст Марусенко розповів, що дав свідчення в прокуратурі і що справу передадуть у СБУ, позаяк ДБР ще не розпочало роботу.

18 травня стало відомо, що генпрокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України із групи «Воля народу» Олександра Пономарьова, який у лютому 2018 року у кулуарах Верховної Ради забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента інтернет-видання «Цензор.нет» Івана Марусенка та журналіста «Каменярі-Інфо».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1574
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду