Справа ГПУ щодо закупівлі книг стосується програми Мінкульту– Олег Наливайко

Справа ГПУ щодо закупівлі книг стосується програми Мінкульту– Олег Наливайко

16 Травня 2018
4144

Справа ГПУ щодо закупівлі книг стосується програми Мінкульту– Олег Наливайко

4144
Голова Державного комітету України з питань телебачення і радіомовлення Олег Наливайко прокоментував «Детектору медіа» повідомлення Генеральної прокуратури України щодо підозри начальнику відділу видавничої справи Держкомтелерадіо Олексію Кононенку за «розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час придбання україномовних книг» та за «надання і отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави»
Справа ГПУ щодо закупівлі книг стосується програми Мінкульту– Олег Наливайко
Справа ГПУ щодо закупівлі книг стосується програми Мінкульту– Олег Наливайко

Пан Наливайко повідомив, що йдеться про реалізацію програми 2017 року, якою займається Мінстерство культури України. За його словами, Держкомтелерадіо ніколи не займався поповненням фондів публічних бібліотек.

«Тому працівник Держкомтелерадіо, про якого йдеться в повідомленні Генеральної прокуратури України, в рамках своїх повноважень не мав ніяких можливостей впливати на прийняття відповідних рішень», – сказав пан Наливайко.

Він додав, що мова може йти «лише про приватні розмови діючого письменника, колишнього видавця».

«Наскільки  ці дії і розмови були коректні та етичні для державного службовця, може визначити тільки суд», – сказав голова Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, 15 травня стало відомо, що  начальнику відділу видавничої справи Державного комітету телебачення і радіомовлення Олексію Кононенку повідомлено про підозру за «розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час придбання україномовних книг» та за «надання і отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави».

«Детектору медіа» пан Кононенко повідомив, що інформація ГПУ не відповідає дійсності: «Ніякої неправомірної вигоди, ніякої участі в розкраданні бюджетних коштів я не брав, тому що всі рішення приймаються колегіально».

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4144
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду