У Афганістані за день загинули десять журналістів – «Репортери без кордонів»

У Афганістані за день загинули десять журналістів – «Репортери без кордонів»

1 Травня 2018
1170

У Афганістані за день загинули десять журналістів – «Репортери без кордонів»

1170
Теракти, які сталися 30 квітня, - найбільш тяжке посягання на співробітників ЗМІ в Афганістані з моменту повалення талібів в 2001 році, відзначили в організації.
У Афганістані за день загинули десять журналістів – «Репортери без кордонів»
У Афганістані за день загинули десять журналістів – «Репортери без кордонів»

У результаті терактів в Кабулі 30 квітня загинули десять журналістів, ще шість отримали поранення.

Про це йдеться в повідомленні міжнародної організації «Репортери без кордонів».

Більшості загиблих журналістів не було і 30 років.

Жертвами теракту стали: оператор телеканалу ToloNews Яр Мохаммед Тохи, три журналісти Radio Azadai (афганської редакції Radio Free Europe / Radio Liberty) - Абдулла Хананзай, Сабвун Какікір і Махар Дарані, два оператори TV1 - Газі Расолі і Норозалі Раджабов, фотограф AFP Шах Мара Фезай, репортер і оператор Mashal TV Салім Талаш і Алі Салімі.

Того ж дня в результаті атаки терористів в провінції Хост на сході Афганістану загинув 29-річний репортер британської медіакомпанії BBC Ахмад Шах.

Журналісти Назер Хашемі з Al Jazeera, Омар Солтані з Reuters, Ахмадшах Азімі з Nedai Aghah, АЯР Амар з тижневика Vahdat Mili і Давод Гайсанай з телеканалу Mivand отримали важкі поранення.

Нагадаємо, 30 квітня у столиці Афганістану відбулися два вибухи. За першими даними AFP, загинула щонайменше 21 людина й ще 27 отримали поранення. Серед загиблих - один з провідних фотографів агенції AFP Шах Марай (Shah Marai). Перший вибух стався у районі Шашдарак і був здійснений нападником на мотоциклі. У цьому районі розташоване міністерство оборони, розвідка та представництво НАТО.

У Twitter AFP повідомлялося, що друга атака була навмисне направлена на групу журналістів. В поліції інформацію підтверджують: «Цей підривник видавав себе за журналіста і підірвав себе в натовпі». Представник поліції також зауважив, що серед людей, які були доставлені до лікарень, є важкопоранені, тож число загиблих може зрости.

Фото: rsf.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1170
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду