detector.media
01.05.2018 14:15
У Афганістані за день загинули десять журналістів – «Репортери без кордонів»
У Афганістані за день загинули десять журналістів – «Репортери без кордонів»
Теракти, які сталися 30 квітня, - найбільш тяжке посягання на співробітників ЗМІ в Афганістані з моменту повалення талібів в 2001 році, відзначили в організації.

У результаті терактів в Кабулі 30 квітня загинули десять журналістів, ще шість отримали поранення.

Про це йдеться в повідомленні міжнародної організації «Репортери без кордонів».

Більшості загиблих журналістів не було і 30 років.

Жертвами теракту стали: оператор телеканалу ToloNews Яр Мохаммед Тохи, три журналісти Radio Azadai (афганської редакції Radio Free Europe / Radio Liberty) - Абдулла Хананзай, Сабвун Какікір і Махар Дарані, два оператори TV1 - Газі Расолі і Норозалі Раджабов, фотограф AFP Шах Мара Фезай, репортер і оператор Mashal TV Салім Талаш і Алі Салімі.

Того ж дня в результаті атаки терористів в провінції Хост на сході Афганістану загинув 29-річний репортер британської медіакомпанії BBC Ахмад Шах.

Журналісти Назер Хашемі з Al Jazeera, Омар Солтані з Reuters, Ахмадшах Азімі з Nedai Aghah, АЯР Амар з тижневика Vahdat Mili і Давод Гайсанай з телеканалу Mivand отримали важкі поранення.

Нагадаємо, 30 квітня у столиці Афганістану відбулися два вибухи. За першими даними AFP, загинула щонайменше 21 людина й ще 27 отримали поранення. Серед загиблих - один з провідних фотографів агенції AFP Шах Марай (Shah Marai). Перший вибух стався у районі Шашдарак і був здійснений нападником на мотоциклі. У цьому районі розташоване міністерство оборони, розвідка та представництво НАТО.

У Twitter AFP повідомлялося, що друга атака була навмисне направлена на групу журналістів. В поліції інформацію підтверджують: «Цей підривник видавав себе за журналіста і підірвав себе в натовпі». Представник поліції також зауважив, що серед людей, які були доставлені до лікарень, є важкопоранені, тож число загиблих може зрости.

Фото: rsf.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY