detector.media
01.05.2018 13:18
В Одесі свідок нападу на громадського активіста вів Facebook-трансляцію з місця події
В Одесі свідок нападу на громадського активіста вів Facebook-трансляцію з місця події
В Одесі у вівторок, 1 травня, громадському активісту Сергієві Стерненку вистрелили в потилицю із пістолета з гумовими кулями.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Перехожі допомогли наздогнати нападника, викликали патрульну поліцію. Постраждалому надали першу допомогу, зателефонували до швидкої. Пряму Facebook-трансляцію з місця події вела дівчина Сергія Стерненка, яка під час нападу перебувала разом із ним.

Поліція почала за фактом замаху на активіста, колишнього лідера «Правого сектора» в Одесі Сергія Стерненка кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство). Про це повідомив в Facebook начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін, інформує «Цензор.НЕТ».

За його словами, в результаті оперативно-слідчих дій було затримано двоє людей: першого - недалеко від місця скоєння злочину, другого - за орієнтуванням. Проводяться слідчі дії, вилучено відео з камер спостереження, працюємо зі свідками, написав пан Головін.

Це не перший напад на Стерненка. У лютому 2018 року він мав струс мозку через удари невідомого «предметом, схожим на битку». Нападника тоді не затримали.

Сергій Стерненко брав участь у протестах проти виступу в Одесі співачки Ірини Білик влітку 2017 року, російського артиста Костянтина Райкіна, якій підтримував анексію Криму, в акції із захисту Літнього театру в Міському саду Одеси восени 2017 року. В квітні 2018 року Стерненко оголосив про створення громадської організації «Небайдужі».

Як повідомляв «Детектор медіа», в лютому 2018 року колишній очільник одеського осередку «Правого сектору» Сергій Стерненко разом із іншими активістами змусив залишити залу засідань Київського районного суду Одеси фотографа інформагентства «Одеса-медіа» Максима Войтенка, якого звинуватив у сепаратизмі і співпраці з російськими ЗМІ.

13 лютого у Київському районному суду Одеси розглядали клопотання прокуратури про продовження арешту Сергію Стерненку, якому оголосили підозру за ч.5 ст.27 і ч.3 ст.307 КК України (пособництво в збуті наркотичних речовин), повідомляла «Пушкінська.net».

Пізніше стало відомо, що 14 лютого Одеська поліція розпочала за фактом перешкоджання фотографу «Одеса-медіа» Максиму Войтенку 13 лютого у Київському райсуді Одеси кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 («Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів») Кримінального кодексу України. Про це повідомлялося на сайті ГУ Нацполіції в Одеській області.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY