На території агропромислового підприємства Тернопільщини побили журналіста та оператора

На території агропромислового підприємства Тернопільщини побили журналіста та оператора

20 Квітня 2018
2911

На території агропромислового підприємства Тернопільщини побили журналіста та оператора

2911
20 квітня на території підприємства ПП АП «Агро-дружба», що в Теребовлянському районі Тернопільської області, під час зйомок постраждав журналіст відділу розслідувань «Волинь24» Сергій Шаповал та оператора «12 каналу» Роман Харченко
На території агропромислового підприємства Тернопільщини побили журналіста та оператора
На території агропромислового підприємства Тернопільщини побили журналіста та оператора

Про це повідомляє «Волинь 24».

Зазначено, що журналіста та оператора «жорстоко побили і деякий час навіть насильно утримували у приміщенні».

Також зазначено, що «нападники знищили техніку: відео-, фотокамеру».

За повідомленням видання, на журналістів напав керівник підприємства ПП АП «Дружба» Роман Когут зі своїм помічником.

«Ми попросили заправщика дозвіл на продаж пального, а той повідомив, що документи у директора. Ми пішли до кабінету Романа Когута, який сидів в кабінеті разом з помічником. Ті почали нас бити, оператора камерою по голові. Техніку розбив до неробочого стану», - розповів журналіст Сергій Шаповал «Волинь 24».

Керівниця відділу журналістських розслідувань «Волинь 24» Людмила Яворська розказала «Детектору медіа», що наразі журналіст і оператор знаходяться у лікарні.

«Вони зараз у лікарні. У оператора, швидше за все, струс мозку, журналісту зашивають щоку... Водія, який віз знімальну групу, вони не відпустили, його утримують на території підприємства», – розказала вона.

Пані Яворська повідомила, що журналісти робили розслідування про діяльність нелегальних АЗС та зазначила, що не знає, чи був у них дозвіл на зйомку на території підприємства ПП АП «Агро-дружба».

«Я не знаю, як вони опинилися на території підприємства… Ми робили  розслідування про нелегальні АЗС по Волинській та Рівненській області.  Вирішили продовжити, бо отримали багато інформацію, що по різних областях функціонують нелегальні АЗС. Зібрали інформацію по Тернопільській області та поїхали туди… Завдання було зафіксувати контрольну закупку, щоб підтвердити факт продажу», – розказала вона.

За словами керівниці відділу журналістських розслідувань «Волинь 24», представники підприємства викликали поліцію та написали заяву на знімальну групу: «Мовляв, хлопці пробрались на приватну територію і вкрали пальне».

Журналісти написали заяву про перешкоджання їх діяльності.

«Детектор медіа» зателефонував до підприємства «Агро-дружба», що в Теребовлянському районі Тернопільської області. Там повідомили, що нічого про напад не знають та кинули слухавку. «Детектор медіа» намагається зв’язатися з паном Когутом.

Нагадаємо, з початку 2018 року експерти Інституту масової інформації (ІМІ) зафіксували загалом по Україні 71 випадок порушень свободи слова, які сталися в 18 регіонах країни. 

Фото: «Волинь 24»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2911
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду