Тимошенко вибачилась перед журналом «Новое время» за негативні вислови через «рейтинг брехунів»

Тимошенко вибачилась перед журналом «Новое время» за негативні вислови через «рейтинг брехунів»

4 Квітня 2018
2699

Тимошенко вибачилась перед журналом «Новое время» за негативні вислови через «рейтинг брехунів»

2699
У «Першому рейтингу популістів і брехунів в українській політиці» від VoxUkraine, який опублікував журнал «Новое время», Юлія Тимошенко посіла перше місце.
Тимошенко вибачилась перед журналом «Новое время» за негативні вислови через «рейтинг брехунів»
Тимошенко вибачилась перед журналом «Новое время» за негативні вислови через «рейтинг брехунів»

Юлія Тимошенко вибачилась перед журналом «Новое время» за негативні вислови в адрес видання під час ефіру «Свободи слова» на ICTV. Відповідне повідомлення розміщене на офіційній сторінці Юлії Тимошенко у Facebook.

«Моя критика не стосувалася журналу "Новое время". Якщо журналісти і редактори видання сприйняли мої слова на свій рахунок – мені дуже шкода, тому що я не це мала на увазі. Вибачте, якщо склалося інше враження», - сказано в повідомленні.

За словами Тимошенко, її обурило, що журнал розмістив на свої сторінках «Перший рейтинг популістів і брехунів в українській політиці», який склала аналітична платформа VoxUkraine.

«Насправді на програмі я висловила жаль, що на сторінках такого поважного видання виходить маніпулятивний, упереджений і необ’єктивний рейтинг від структури VoxUkraine - хто з політиків говорить неправду. І за цим рейтингом виходить, що у нас найправдивіші політики - це Петро Порошенко і Володимир Гройсман. А опозиційні політики визнані найбільш неправдивими. Саме цю структуру, яка робить суб’єктивні рейтинги з очевидною метою маніпулювання свідомістю, я і критикувала в ефірі. Але не журнал», - наголосила Юлія Тимошенко.

Як повідомляє «Громадське», у понеділок, 2 квітня, в ефірі каналу ICTV голова фракції БПП Артур Герасимов навів дані щодо прогулів народних депутатів, опубліковані в журналі «Новое время». Журналісти, у свою чергу, посилаються на результати досліджень «Комітету виборців України».

Тимошенко попросила у Герасимова журнал і сказла: «Хочу показати, як формується бруд. От якщо ви купите ось цей журнальчик... Я хочу запитати, наскільки ж уже треба не поважати людей, не поважати себе, щоб ось такий бруд практично ганяти».

Також Тимошенко обурилась, що у журналі оприлюднена інформація про те, що лідерами неправдивої інформації та маніпуляцій серед українських політиків названі Юлія Тимошенко і лідер фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко.

Нагадаємо, що у «Першому рейтингу популістів і брехунів в українській політиці» від VoxUkraine Юлія Тимошенко посіла перше місце. Рейтинг був підготовлений для журналу «Новое время» на основі моніторингу висловлювань 20 топ-політиків за два місяці 2017 року. Впродовж цього періоду проект зібрав 424 висловлювання політиків, що містять факти й піддаються перевірці, та проаналізував їхню риторику.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2699
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду