Фейгін написав Путіну, що «не втрачає надії на гуманітарне рішення» у справі Сущенка

Фейгін написав Путіну, що «не втрачає надії на гуманітарне рішення» у справі Сущенка

29 Березня 2018
844
29 Березня 2018
14:10

Фейгін написав Путіну, що «не втрачає надії на гуманітарне рішення» у справі Сущенка

844
Адвокат незаконно заарештованого у Москві українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін оприлюднив звернення до президента РФ Володимира Путіна, у якому наголосив, що не втрачає надії на гуманітарне рішення у справі свого підзахисного, та що робота політичних адвокатів «має бути огороджена від переслідувань».
Фейгін написав Путіну, що «не втрачає надії на гуманітарне рішення» у справі Сущенка
Фейгін написав Путіну, що «не втрачає надії на гуманітарне рішення» у справі Сущенка

Текст звернення Марк Фейгін опублікував на своїй сторінці у Facebook, попросивши максимального репосту.

«Ні я, ні мій підзахисний не втрачаємо надії на гуманітарне рішення в його справі. До цього дає підстави доля іншого мого підзахисного, колишнього глави Бахчисарая Ільмі Умерова з Криму. Добра воля і гуманізм, проявлений у випадку з Умеровим, були найкращим результатом в його справі. Можливий обмін Сущенка Р.В. на когось з громадян РФ, притягнутих до кримінальної відповідальності в Україні, став би справді своєчасним виходом, що демонструє прихильність вищого керівництва Росії до вирішення проблеми українських політв'язнів. Багато хто цього чекає, як в Україні, так і в самій Росії», - написав пан Фейгін.

Він зазначив також, що робота подібних до нього «політичних адвокатів має бути огородженою від незаконного тиску та переслідувань», нагадавши, що у такій категорії справ постійно стикається зі штучними труднощами.

«Використання як інструменту проти моєї роботи у справі Сущенка цього разу такого собі Шарія, який перебуває у розшуку за скоєння кількох кримінальних злочинів в Україні та звинуваченого сестрою у педофілії, яка подала у низці країн на нього заяви до поліції, виходить за будь-які мислимі рамки та норми пристойності», - написав адвокат.

Як повідомляв «Детектор медіа», 28 березня Московський міський суд оголосив у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві», перерву до 23 квітня. 

«В процесі по Сущенку оголошено перерву до 23 квітня 2018 року. З 24 квітня сторона захисту перейде до подання доказів», – зазначив Марк Фейгін.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

Як писав «Детектор медіа», пан Фейгін, щодо якого розглядається скарга із можливим позбавленням адвокатського статусу, повідомляв, що скаргу проти нього від блогера Анатолія Шарія просуває Міністерство юстиції РФ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
844
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду