На Полтавщині співробітники сільради побили журналістку Ольгу Гунжель

На Полтавщині співробітники сільради побили журналістку Ольгу Гунжель

26 Березня 2018
1886
26 Березня 2018
10:04

На Полтавщині співробітники сільради побили журналістку Ольгу Гунжель

1886
23 березня у приміщенні Бутенківської сільської ради на журналістку місцевої газети «Хроніки громад» Ольгу Гунжель напали співробітники сільради. У журналістки діагностовано перелом кісток носу та черепно-мозкову травму
На Полтавщині співробітники сільради побили журналістку Ольгу Гунжель
На Полтавщині співробітники сільради побили журналістку Ольгу Гунжель

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на депутата Бутенківської сільської ради Павла Гунжеля.

За словами депутата, його дружині Ользі Гунжель, журналістці місцевої газети, перешкодили проводити журналістську діяльність та знімати на камеру спілкування депутата із працівниками сільської ради.

«Я, як депутат, з’явився до сільської ради і попросив надати мені копію документів, зокрема договори на виконання певних робіт. Мені відмовили. Журналістка знімала все це на відео», – розказав ІМІ пан Гунжель.

Після цього, як зазначив депутат, на його дружину напало декілька співпробітників сільради, не даючи знімати та вибиваючи камеру з рук журналістки.

«Вона (співробітниця сільради – прим. ред.) накинулася на журналістку за волосся, хапала камеру, потім підбіг працівник сільради і бив кулаками в обличчя. Вибив камеру, з камери випав акумулятор», – розказав депутат.

За його словами, пізніше журналістка зробила рентген-знімок, і лікарі діагностували їй перелом кісток носу та черепно-мозкову травму.

Також Павло Гунжель додав, що була викликана поліція, яка зафіксувала цей випадок.

Нагадаємо, з початку 2018 року експерти ІМІ зафіксували загалом по Україні 46 випадків порушень свободи слова, які сталися в 18 регіонах країни. За аналогічний період 2017 року було зафіксовано менше таких випадків порушень (36). Основними порушеннями за ці два місяці стали – перешкоджання професійній діяльності журналіста (23 випадки), обмеження доступу до публічної інформації (5) та юридичний тиск (4).

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1886
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду