Димінському обрано запобіжний захід – ГПУ

Димінському обрано запобіжний захід – ГПУ

1 Березня 2018
1657

Димінському обрано запобіжний захід – ГПУ

1657
У Генеральній прокуратурі України повідомили про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою бізнесмена, власника каналу ZIK Петра Димінського, який наразі знаходиться в розшуку через смертельне ДТП
Димінському обрано запобіжний захід – ГПУ
Димінському обрано запобіжний захід – ГПУ

Про це на своїй сторінці у Facebook написала речниця генпрокурора України Лариса Сарган.

«За клопотанням Генпрокуратури Петру Димінському обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – написала пані Сарган.

Як писав «Детектор медіа», смертельна ДТП за участю автомобіля Петра Димінського трапилася 18 серпня 2017 року на трасі М10 Львів-Краковець у селі Ямельня на Львівщині.

19 серпня Галицький районний суд обрав запобіжний захід Андрію Борщу – охоронцю бізнесмена Петра Димінського - за підозрою в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула жінка. Його помістили під варту на два місяці без права внесення застави. У поліції також заявили, що слідчі не знайшли свідків, які б бачили на місці події Петра Димінського, а відтак не було підстав, щоб провести його допит на предмет ушкоджень. Водночас брат загиблої в ДТП Наталі Тріли повідомив, що наразі є свідки, які бачили, що охоронець Димінського з'явився на місці ДТП після аварії.

26 жовтня народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що ДНК з подушки безпеки автомобіля львівського бізнесмена, власника телеканалу ZIK Петра Димінського належить не тій особі, яку намагаються видати за водія авто.

У жовтні голова Національної поліції Сергій Князєв заявив про закінчення експертизи ДНК усіх учасників ДТП за участю автомобіля бізнесмена, власника телеканалу ZIK Петра Димінського, в результаті якого загинула молода жінка.

Петро Димінський з 22 серпня перебуває поза межами України. 25 серпня він вдруге не з’явився на допит як свідок у кримінальному провадженні щодо аварії.

Віктор Василюк, адвокат охоронця бізнесмена, власника каналу ZIK Петра Димінського, заявляє, що мати загиблої Наталі Тріли заявила про повне відшкодування збитків, спричинених ДТП за участі автомобіля Димінського, та відсутність матеріальних претензій у справі.

У грудні слідчі Нацполіції повідомили про підозру у скоєнні смертельної ДТП на Львівщині, що сталася 18 серпня, підозрюваному  Петру Димінському. Водночас речник Національної поліції Ярослав Тракало нагадав, що на місці події винуватцем ДТП представився інший чоловік (охоронець Петра Димінського Андрій Борщ. – Ред.), якому згідно з рішенням суду було обрано запобіжний захід у вигляді тривання під вартою, а пізніше, за рішенням апеляційного суду, – цілодобовий домашній арешт.

12 грудня суд задовільнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання бізнесмена, власника каналу ZIK Петра Димінського і доставку його до суду для обрання запобіжного заходу - тримання під вартою.

15 грудня керівництво телеканалу ZIK заявило, що оголошення підозри інвестору каналу Петру Димінському щодо скоєння смертельної ДТП пов’язано із відмовою власника телеканалу віддати телеканал в управління. Водночас подружжя Загорій спростовує, що переговори про купівлю ZIK були пов’язані з АП.

16 грудня стало відомо, що Нацполіція України подала до генерального секретаріату Інтерполу документи щодо бізнесмена, інвестора каналу ZIK Петра Димінського.

Фото: Zaxid.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1657
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду