Правоохоронці затримали кількох організаторів вибуху біля телеканалу «Еспресо» – Мосійчук

Правоохоронці затримали кількох організаторів вибуху біля телеканалу «Еспресо» – Мосійчук

23 Лютого 2018
1390

Правоохоронці затримали кількох організаторів вибуху біля телеканалу «Еспресо» – Мосійчук

1390
Правоохоронці затримали кількох осіб за підозрою в організації вибуху біля каналу «Еспресо» у жовтні 2017 року, внаслідок якого загинули двоє людей, ще декілька отримали тяжкі поранення.
Правоохоронці затримали кількох організаторів вибуху біля телеканалу «Еспресо» – Мосійчук
Правоохоронці затримали кількох організаторів вибуху біля телеканалу «Еспресо» – Мосійчук

Про це постраждалий під час вибуху народний депутат України Ігор Мосійчук розповів «Українській правді».

«Мені відомо, що є затримані особи, які організували вибух. Частина з них на окупованій території, один в Ічкерії, інші під контролем правоохоронних органів», - сказав Ігор Мосійчук, відзначивши, що дані в нього безпосередньо від правоохоронців.

«Два дні тому я спілкувався зі слідчим, і він мені сказав, що готується вручення підозри, це буде зроблено найближчим часом. Я так розумію, що підозри вручать також і заочно», - зазначив також нардеп.

За його словами, замовники вибуху наразі не відомі, відомо лише, що виконавці теракту перебували на постійному зв’язку з абонентом в РФ, встановити особу якого зараз неможливо.

Ігор Мосійчук також додав, що у викритті зловмисників суттєву роль відіграла Національна поліція.

Речниця СБУ Олена Гітлянська, до якої «Детектор медіа» звернувся за коментарем, не підтвердила, але й не спростувала цю інформацію. «На жаль, у мене немає дозволу слідчого (коментувати цю інформацію – ред.), а журналісти сьогодні забули запитати у того, у кого цей дозвіл був», - сказала пані Гітлянська. Вона також повідомила, що на наступному тижні буде брифінг з цього приводу. 

Як повідомляв «Детектор медіа», 25 жовтня 2017 року увечері біля будівлі телеканалу «Еспресо» в столиці стався вибух, який прес-служба народного депутата Ігоря Мосійчука пов’язала із замахом на нього. Крім нардепа під час вибуху було поранено також політолога Віталія Балу, якого одразу прооперували. 

За повідомленням СБУ, унаслідок вибуху двоє людей загинуло, кілька поранено. 

Прокурор Києва Роман Говда повідомив, що однією з версій вибуху біля телеканалу «Еспресо», який кваліфіковано як теракт, може бути замах на журналістів редакції.

4 листопада Служба безпеки України заявила, що продовжує реалізовувати комплекс заходів, спрямованих на розкриття вибуху на вулиці Адама Міцкевича у Києві (біля офісу каналу «Еспресо») 25 жовтня, який СБУ називає терористичним актом, і звертається до громадян з проханням надати інформацію, щодо обставин вчинення цього злочину.

Народний депутат («Радикальна партія Олега Ляшка») Ігор Мосійчук, який постраждав 25 жовтня внаслідок вибуху біля офісу телеканалу «Еспресо» в Солом'янському районі Києва, заявив, що у підготовці підриву вибухівки діяли більше трьох осіб.

Фото: «Еспресо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1390
Читайте також
01.03.2018 09:59
«Детектор медіа»
3 837
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду