Підготовкою вибуху біля телеканалу «Еспресо» займалася група осіб - Мосійчук

Підготовкою вибуху біля телеканалу «Еспресо» займалася група осіб - Мосійчук

17 Листопада 2017
1147
17 Листопада 2017
17:10

Підготовкою вибуху біля телеканалу «Еспресо» займалася група осіб - Мосійчук

1147
Народний депутат («Радикальна партія Олега Ляшка») Ігор Мосійчук, який постраждав 25 жовтня внаслідок вибуху біля офісу телеканалу «Еспресо» в Солом'янському районі Києва, заявляє, що у підготовці підриву вибухівки діяли більше трьох осіб.
Підготовкою вибуху біля телеканалу «Еспресо» займалася група осіб - Мосійчук
Підготовкою вибуху біля телеканалу «Еспресо» займалася група осіб - Мосійчук

Про це повідомляє «Українська правда».

За словами Ігоря Мосійчука, правоохоронці знайшли відео, на якому видно, як встановлювався вибуховий пристрій біля редакції телеканалу «Еспресо».

«Наразі правоохоронці переглядають дуже великий об'єм відео з камер спостереження. Відомо, що особа, яка встановлювала вибуховий пристрій, була у мотоциклетному шоломі. Вірогідніше всього, вона передала спільнику потім свій верхній одяг та шолом, а він їх передав іншим спільникам», - розповів народний депутат.

Також він зазначив, що люди, які вчинили підрив біля телеканалу «Еспресо», моніторили територію довкола.

«Сам мопед, який підірвали, було підвезено під телеканал за 9-10 хвилин до закінчення ефіру. Людина, яка спостерігала за ситуацією навколо і привела в дію вибуховий пристрій, перебувала навпроти будівлі, де розміщений телеканал», - повідомив нардеп.

Мосійчук додав, що мопед завчасно привезли на якомусь транспортному засобі, а безпосередньо на місце підриву прикотили вже вручну.

На запитання, чи встановлені особи тих, хто вчинив замах на нього, він відповів, що «якби і були встановлені, то не став би називати їх імен до моменту затримання».

Як повідомляв «Детектор медіа», 25 жовтня увечері біля будівлі телеканалу «Еспресо» в столиці стався вибух, який прес-служба народного депутата Ігоря Мосійчука пов’язала із замахом на нього. Крім нардепа під час вибуху було поранено також політолога Віталія Балу, якого одразу прооперували. 

За повідомленням СБУ, унаслідок вибуху двоє людей загинуло, кілька поранено. 

Прокурор Києва Роман Говда повідомив, що однією з версій вибуху біля телеканалу «Еспресо», який кваліфіковано як теракт, може бути замах на журналістів редакції.

4 листопада Служба безпеки України заявила, що продовжує реалізовувати комплекс заходів, спрямованих на розкриття вибуху на вулиці Адама Міцкевича у Києві (біля офісу каналу «Еспресо») 25 жовтня, який СБУ називає терористичним актом, і звертається до громадян з проханням надати інформацію, щодо обставин вчинення цього злочину.

Фото: «Еспресо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1147
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду