Журналісти «Наших грошей» дізналися про закриття справи щодо нападу на їх знімальну групу

Журналісти «Наших грошей» дізналися про закриття справи щодо нападу на їх знімальну групу

8 Лютого 2018
2803

Журналісти «Наших грошей» дізналися про закриття справи щодо нападу на їх знімальну групу

2803
Журналістка проекту Дениса Бігуса «Наші гроші» Надія Бурдей повідомила, що закрито справу щодо побиття та пограбування її та оператора програми. Інцидент стався у 2015 році біля будинку екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря
Журналісти «Наших грошей» дізналися про закриття справи щодо нападу на їх знімальну групу
Журналісти «Наших грошей» дізналися про закриття справи щодо нападу на їх знімальну групу

Про це журналістка написала на своїй сторінці у Facebook.

«Справу щодо побиття і грабіжу нашої знімальної групи зятем заступника Арсена Авакова Сергія Чеботаря офіційно закрито! Трапилося це учора ввечері. Закрив справу оцей хлопчина. Це слідчий реформованої Нацполіції Сергій Васильович Захарченко», – написала вона та виклала у своєму пості фото пана Захарченка.

Як зазначає журналістка, справу було закрито ще у 2016 році, бо не було знайдено складу злочину. Тоді у відповідь на запит пані Бурдей Києво-Святошинська прокуратура повідомила, що «постанова про закриття не виносилась, оскільки підпис слідчого пана Захарченка – підробний».

Як пояснила журналістка, за фактом підробки документів було відкрите ще одне кримінальне провадження і тоді «слідчий Захарченко дав письмові пояснення, що постанову не підписував». Згодом, за словами журналістки, справу таки передали до суду.

Журналістка зазначила, що 6 лютого мало відбутися останнє судове засідання, однак стало відомо, що справу закрито.

«Ми рік ходили на судові засідання, а учора мало бути останнє... І вони підготували для нас сюрприз: на засідання прийшов той самий слідчий Захарченко і заявив, що таки підписував цю постанову про закриття нашої справи ще у 2016 році, а отже, якщо є постанова про закриття – суддя офіційно закрив нашу справу. Finita la commedia», – написала журналістка.

Автор і ведучий програми «Наші гроші» Денис Бігус повідомив «Детектору медіа», що з цього приводу буде офіційна заява редакції. Наразі журналісти працюють з юристами.

Нагадаємо, 28 квітня, біля будинку тоді ще заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря невідомі напали на знімальну групу антикорупційного проекту «Наші гроші». Нападники побили оператора, розтрощили техніку та втекли з місця інциденту. Тоді телеканал ZIK повідомляв, що напад здійснили зять Сергія Чеботаря Олег Поліщук і власник автомобіля, на якому здійснювався напад, Сергій Гаврилко.

Телеканал ZIK звернувся до МВС та особисто міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з вимогою максимально оперативно та об’єктивно розслідувати злочин.

За фактом нападу на журналістів проекту «Наші гроші» було відкрито два кримінальних провадження - за статтею 186 частиною 2 («Грабіж, поєднаний з насильством», через викрадення у журналістів відеокамери та відеореєстратора), а також за статтею 171 частиною 1 («Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»). Згодом прокуратура Києво-Святошинського району визнала постраждалими журналістів проекту «Наші гроші» Надію Бурдей та оператора Максима Шелеста.

13 травня Сергій Чеботар подав у відставку з посади заступника міністра внутрішніх справ.

Водночас проти журналістів програми «Наші гроші» було відкрито провадження щодо «незаконного збирання» конфіденційної інформації про сім'ю колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря. У липні кримінальне провадження було закрито.

На фото: Надія Бурдей

Фото: Facebook Надії Бурдей

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2803
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду