Аваков заявив про готовність дати свідчення в італійському суді

Аваков заявив про готовність дати свідчення в італійському суді

17 Листопада 2017
1006
17 Листопада 2017
10:22

Аваков заявив про готовність дати свідчення в італійському суді

1006
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сказав, що готовий виступити зі свідченнями в суді Італії на захист заарештованого в цій країні військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа.
Аваков заявив про готовність дати свідчення в італійському суді
Аваков заявив про готовність дати свідчення в італійському суді

Про це повідомляє «Радіо свобода».

«Ми вважаємо, що це абсолютно невмотивоване затримання солдата Марківа, якого звинуватив один з італійських журналістів, що він чув у розмові з ними, що це він убив журналіста Роккеллі… На цій підставі нашого солдата чотири місяці тримають у в’язниці», – наголосив очільник МВС у четвер, 16 листопада, в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Як писав «Детектор медіа», напередодні глава МВС України Арсен Аваков надіслав листа міністрові закордонних справ Італії з метою звернути увагу на факти та закликати до об'єктивного і неупередженого суду.

Суд в Італії відхилив клопотання українського нацгвардійця Віталія Марків та не змінив йому запобіжний захід з ув’язнення на домашній арешт. 

«Мені видається, що Прокуратура Італійської Республіки залишає без уваги надану їй інформацію щодо визначення позиції солдата Марківа, який вже чотири місяці залишається у в’язниці за те, чого він не скоював», — написав Арсен Аваков главі МЗС Італії Анджеліно Альфано.

«Тим часом італійська преса встигла оголосити мого співвітчизника «вбивцею італійського журналіста», підживлюючи упередження та негативне ставлення до України та українців», — додав глава МВС України.

Нагадаємо, поліція Італії затримала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року поблизу Слов'янська (Донецька область). У матеріалі газети La Repubblica йшлося, що затриманий громадянин українського походження мешкав в Італії, поїхав в Україну в кінці 2013 року, став учасником подій Євромайдану в Києві. Після цього він вступив до одного з добровольчих батальйонів, включених до Національній гвардії. Марківа захищає відомий правник Раффаеле делла Валле.

 Фото: РБК-Украина

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1006
Читайте також
30.07.2019 16:45
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 952
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду