Російського журналіста Захара Виноградова не пустили в Україну – СБУ

Російського журналіста Захара Виноградова не пустили в Україну – СБУ

7 Листопада 2017
1507
7 Листопада 2017
11:24

Російського журналіста Захара Виноградова не пустили в Україну – СБУ

1507
Сьогодні, 7 листопада, у Конотопі прикордонники не пустили в Україну російського журналіста державного інформаційного агентства «РИА Новости» Захара Виноградова
Російського журналіста Захара Виноградова не пустили в Україну – СБУ
Російського журналіста Захара Виноградова не пустили в Україну – СБУ

Про це пише LB.ua з посиланням на «РИА Новости». Також цю інформацію «Детектору медіа» підтвердила прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська.

«Службою безпеки України прийнято рішення щодо заборони в’їзду в Україну вказаній Вами особі (Захара Виноградова – ДМ) терміном на 5 років, – прокоментувала «Детектору медіа» вона. – Служба безпеки України приймає рішення про заборону в’їзду в Україну іноземцям або особам без громадянства відповідно до ст. 13 Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" в інтересах забезпечення національної безпеки України. Рішення про заборону в’їзду в Україну приймається, якщо є наявність достатньої інформації, отриманої в установленому законом порядку, про факт вчинення нею суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його вчинення, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України, попередження, виявлення, припинення та розкриття якого віднесено до компетенції СБ України».

Пані Гітлянська зазначила, що наразі це все, що може повідомити СБУ.

За повідомленням LB.ua, прикордонники висадили журналіста з потяга Москва-Одеса в Конопі о 6:00 під час перевірки документів.

«Мені на 5 років заборонено в’їзд на Україну. Це рішення СБУ. Причина рішення невідома. Зворотний поїзд буде о 18:00, до цього часу я буду перебувати тут (в Конотопі)», – прокоментував журналіст.

Як пише видання, пан Виноградов народився в Одесі. З 2006 по 2011 роки був керівником представництва «РІА Новини» в Україні. З 2011 року по цей час працює в московському офісі «РИА Новости».

З публікаціями Виноградова можна ознайомитися на сайті агентства.

Нагадаємо, у квітні СБУ заборонила в'їзд до України секретарю Спілки журналістів Росії (СЖР) Ашоту Джазояну за порушення українського законодавства при візитах в окупований Крим.

22 травня українські прикордонники видворили за межі України Ігоря Шувалова, заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка виробляє для телеканалу «Інтер» інформаційно-аналітичні програми.

15 серпня, з території України на три роки видворено російську журналістку телеканалу «Россия 1» Тамару Нерсесьян, яка зняла сюжет про всеукраїнський фестиваль «Бандерштат».

У вересні журналістку російського «Первого канала» Анну Курбатову 30 серпня примусово вислали з України із забороною в’їзду на три роки. 

Як повідомляв «Детектор медіа», в четвер, 5 жовтня, Служба безпеки України депортувала до Росії журналіста російського телеканалу НТВ В'ячеслава Немишева, затриманого 4 жовтня у Києві.

Служба безпеки України приймає рішення про заборону в’їзду в Україну іноземцям або особам без громадянства відповідно до ст. 13 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» в інтересах забезпечення національної безпеки України. Рішення про заборону в’їзду в Україну приймається, якщо є наявність достатньої інформації, отриманої в установленому законом порядку, про факт вчинення нею суспільно небезпечного діяння, незалежно від території його вчинення, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України, попередження, виявлення, припинення та розкриття якого віднесено до компетенції СБ України.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1507
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду