На Одещині комісія видалила з виборчої дільниці журналіста

На Одещині комісія видалила з виборчої дільниці журналіста

30 Жовтня 2017
1064

На Одещині комісія видалила з виборчої дільниці журналіста

1064
29 жовтня у селі Куяльник Подільського району Одещини члени дільничної виборчої комісії №510546 прийняли рішення про видалення з виборчої дільниці представника ЗМІ
На Одещині комісія видалила з виборчої дільниці журналіста
На Одещині комісія видалила з виборчої дільниці журналіста

Про це повідомляє сайт «Опора».

«Близько 19:00 члени ДВК у складі 12 осіб одноголосно проголосували за видалення із приміщення виборчої дільниці представника ЗМІ. Своє рішення комісія не оформила відповідною постановою. Про відповідне порушення складено акт», – йдеться у повідомленні.

На сайті зазначено, що згідно з пунктом 6 частини 9 статті 27 Закону України «Про місцеві вибори» на засіданнях виборчої комісії, у приміщеннях виборчої дільниці мають право бути присутніми представники ЗМІ (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації).

«Опора» нагадує, що члени ДВК не можуть проводити засідання та, відповідно, приймати будь-які рішення під голосування, оскільки з 8:00 та до 20:00 ДВК відповідають виключно за проведення голосування на виборчій дільниць. Згідно з частиною 17 статті 77 Закону України «Про місцеві вибори» не допускається припинення голосування до закінчення встановленого цим законом часу голосування.

Також зазначено, що відповідно до частини 1 статті 77 Закону України «Про місцеві вибори» голосування проводиться з 8 до 20 години без перерви, а частина 2 статті 79 Закону України «Про місцеві вибори» передбачає, що засідання дільничної виборчої комісії починається відразу після закінчення голосування.

«Детектор медіа» звернувся до «Опори» по коментар, аби дізнатися якому журналісту перешкоджали представники ДВК.

Нагадаємо, днями місті у Семенівці (Чернігівська область) від імені Громадянської мережі «Опора» невідомі розповсюдили «списки підкуплених виборців» - з прізвищами, адресами, телефонами.

Фото: loda.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1064
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду