detector.media
30.10.2017 11:10
На Одещині комісія видалила з виборчої дільниці журналіста
На Одещині комісія видалила з виборчої дільниці журналіста
29 жовтня у селі Куяльник Подільського району Одещини члени дільничної виборчої комісії №510546 прийняли рішення про видалення з виборчої дільниці представника ЗМІ

Про це повідомляє сайт «Опора».

«Близько 19:00 члени ДВК у складі 12 осіб одноголосно проголосували за видалення із приміщення виборчої дільниці представника ЗМІ. Своє рішення комісія не оформила відповідною постановою. Про відповідне порушення складено акт», – йдеться у повідомленні.

На сайті зазначено, що згідно з пунктом 6 частини 9 статті 27 Закону України «Про місцеві вибори» на засіданнях виборчої комісії, у приміщеннях виборчої дільниці мають право бути присутніми представники ЗМІ (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації).

«Опора» нагадує, що члени ДВК не можуть проводити засідання та, відповідно, приймати будь-які рішення під голосування, оскільки з 8:00 та до 20:00 ДВК відповідають виключно за проведення голосування на виборчій дільниць. Згідно з частиною 17 статті 77 Закону України «Про місцеві вибори» не допускається припинення голосування до закінчення встановленого цим законом часу голосування.

Також зазначено, що відповідно до частини 1 статті 77 Закону України «Про місцеві вибори» голосування проводиться з 8 до 20 години без перерви, а частина 2 статті 79 Закону України «Про місцеві вибори» передбачає, що засідання дільничної виборчої комісії починається відразу після закінчення голосування.

«Детектор медіа» звернувся до «Опори» по коментар, аби дізнатися якому журналісту перешкоджали представники ДВК.

Нагадаємо, днями місті у Семенівці (Чернігівська область) від імені Громадянської мережі «Опора» невідомі розповсюдили «списки підкуплених виборців» - з прізвищами, адресами, телефонами.

Фото: loda.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY