Заступниця головреда «Страни.ua» заявила, що її затримали в аеропорту «Бориспіль»

Заступниця головреда «Страни.ua» заявила, що її затримали в аеропорту «Бориспіль»

18 Жовтня 2017
1367

Заступниця головреда «Страни.ua» заявила, що її затримали в аеропорту «Бориспіль»

1367
Перша заступниця головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужви Світлана Крюкова повідомила, що в аеропорту «Бориспіль» її затримали прикордонники.
Заступниця головреда «Страни.ua» заявила, що її затримали в аеропорту «Бориспіль»
Заступниця головреда «Страни.ua» заявила, що її затримали в аеропорту «Бориспіль»

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Щойно прикордонники затримали мене в аеропорту Бориспіль – під час перетину кордону з Амстердама. Працівник служби забрав паспорт і групою вирушили вивчати обставини», - написала Світлана Крюкова.

«Передбачаючи питання, уточню одразу. Коротка поїздка в півтора дня відбулася на офіційне запрошення нідерландської рекламної компанії - для зйомок в fashion проект. Ні флешок з таємницями, ні політемігрантів, ні женевської змови олігархів на цьому тижні не планувалося. Грузинських коренів не маю», - поінформувала також заступниця головреда «Страни.ua».

Трохи згодом вона повідомила, що прикордонники їй «вручили паспорт і відпустили».

«Відксерили квитки, записали маршрут. Причину затримання не пояснили. Прикордонник, ввічливий хлопець, натякнув, що на мені в системі стоїть позначка, і такі прийоми будуть повторюватися при будь-якому перетині кордону - я у них на особливому контролі. Судячи з усього, це наслідок історії подорожі в МіхоБасі», - додала Крюкова.

«Детектор Медіа» звернувся з проханням про коментар до Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо, 17 жовтня минулого року Світлана Крюкова заявила, що прикордонники обшукали її в аеропорту «Бориспіль» після її повернення в Україну з поїздки в Іспанію та Нідерланди, де вона проводила зустрічі з інформаторами її журналістського розслідування. Пані Крюкова стверджувала, що обшук було проведено нібито за вказівкою Служби безпеки України, яка нібито виявляє до неї інтерес через чергове журналістське розслідування. 7 листопада надійшла офіційна відповідь голови ОКПП «Київ»  Держприкордонслужби Едуарда Матусяка на запит «Детектора медіа», в якій стверджувалося, що співробітники окремого контрольного пропускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України не обшукували заступника головного редактора видання «Страна.ua» Світлану Крюкову 17 жовтня в аеропорту «Бориспіль». 

Як повідомляв «Детектор Медіа», 10 вересня канал NewsOne, ТСН.ua,«Громадське», «Страна.ua», «Радіо Свобода», Іnforesist.org та інші ЗМІ висвітлювали повернення в Україну екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

22 вересня суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

Як також повідомляв «Детектор Медіа», 12 вересня національна поліція викликала на допит до Головного управління Нацполіції у Львівській області двох журналістів з Чернівців – головного редактора газети «Час» Петра Кобевка та редактора порталу «Букінфо» Сергія Зарайського у справі про прорив кордону України 10 вересня Михайлом Саакашвілі.

 

фото: Facebook Світлани Крюкової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1367
Читайте також
15.09.2017 13:00
Мар'яна Олійник
Світлана Остапа
Юлія Шестакова
4 089
14.08.2017 14:00
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
4 804
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду