detector.media
18.10.2017 15:53
Заступниця головреда «Страни.ua» заявила, що її затримали в аеропорту «Бориспіль»
Заступниця головреда «Страни.ua» заявила, що її затримали в аеропорту «Бориспіль»
Перша заступниця головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужви Світлана Крюкова повідомила, що в аеропорту «Бориспіль» її затримали прикордонники.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Щойно прикордонники затримали мене в аеропорту Бориспіль – під час перетину кордону з Амстердама. Працівник служби забрав паспорт і групою вирушили вивчати обставини», - написала Світлана Крюкова.

«Передбачаючи питання, уточню одразу. Коротка поїздка в півтора дня відбулася на офіційне запрошення нідерландської рекламної компанії - для зйомок в fashion проект. Ні флешок з таємницями, ні політемігрантів, ні женевської змови олігархів на цьому тижні не планувалося. Грузинських коренів не маю», - поінформувала також заступниця головреда «Страни.ua».

Трохи згодом вона повідомила, що прикордонники їй «вручили паспорт і відпустили».

«Відксерили квитки, записали маршрут. Причину затримання не пояснили. Прикордонник, ввічливий хлопець, натякнув, що на мені в системі стоїть позначка, і такі прийоми будуть повторюватися при будь-якому перетині кордону - я у них на особливому контролі. Судячи з усього, це наслідок історії подорожі в МіхоБасі», - додала Крюкова.

«Детектор Медіа» звернувся з проханням про коментар до Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо, 17 жовтня минулого року Світлана Крюкова заявила, що прикордонники обшукали її в аеропорту «Бориспіль» після її повернення в Україну з поїздки в Іспанію та Нідерланди, де вона проводила зустрічі з інформаторами її журналістського розслідування. Пані Крюкова стверджувала, що обшук було проведено нібито за вказівкою Служби безпеки України, яка нібито виявляє до неї інтерес через чергове журналістське розслідування. 7 листопада надійшла офіційна відповідь голови ОКПП «Київ»  Держприкордонслужби Едуарда Матусяка на запит «Детектора медіа», в якій стверджувалося, що співробітники окремого контрольного пропускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України не обшукували заступника головного редактора видання «Страна.ua» Світлану Крюкову 17 жовтня в аеропорту «Бориспіль». 

Як повідомляв «Детектор Медіа», 10 вересня канал NewsOne, ТСН.ua,«Громадське», «Страна.ua», «Радіо Свобода», Іnforesist.org та інші ЗМІ висвітлювали повернення в Україну екс-президента Грузії, колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

22 вересня суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

Як також повідомляв «Детектор Медіа», 12 вересня національна поліція викликала на допит до Головного управління Нацполіції у Львівській області двох журналістів з Чернівців – головного редактора газети «Час» Петра Кобевка та редактора порталу «Букінфо» Сергія Зарайського у справі про прорив кордону України 10 вересня Михайлом Саакашвілі.

 

фото: Facebook Світлани Крюкової

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY