На Міжнародному конгресі ПЕН-клубу у Львові показали фільм про Олега Сенцова

На Міжнародному конгресі ПЕН-клубу у Львові показали фільм про Олега Сенцова

18 Вересня 2017
1379
18 Вересня 2017
09:33

На Міжнародному конгресі ПЕН-клубу у Львові показали фільм про Олега Сенцова

1379
19 вересня на форумі планується представити постановку за п'єсою ув'язненого в Росії режисера, кримчанина Олега Сенцова «Номери»
На Міжнародному конгресі ПЕН-клубу у Львові показали фільм про Олега Сенцова
На Міжнародному конгресі ПЕН-клубу у Львові показали фільм про Олега Сенцова

Учасники Міжнародного конгресу ПЕН-клубу, який цього року відбувається у Львові, у перший день форуму побачили фільми «Хайтарма» режисера Ахтема Сеітаблаєва і «Процес» (фільм про суд над Олегом Сенцовим).

Про це повідомив кореспондент Крим.Реалії.

«Ми хотіли показати, як Україна зараз живе. Більшість учасників думають, що біля Львова є Чорне море, куди можна поїхати на потязі, щоб відпочити на вихідних. Сьогодні вони відкрили для себе Олега Сенцова і зрозуміли, що насправді відбувається між Україною й Росією», – розповіла організатор Конгресу Ганна Яценко.

Одна з учасниць конгресу, президент румунського ПЕН-клубу зізналася, що раніше нічого не чула про Олега Сенцова, але, як вона додала, допомога таким сильним режисерам і письменникам є метою організації.

«Це не дивно, що конгрес цього року відбувається у Львові. Це навмисний крок нашого клубу. Ми зробили це для того, щоб показати владі, що ми спостерігаємо за подіями в Україні. Також я сподіваюся, що Олегу Сенцову не доведеться відбувати покарання 20 років. І політичний режим у Росії повалять значно раніше», – сказала президент румунського ПЕН-клубу.

Конгрес є однією із найбільш важливих подій Міжнародного ПЕН-клубу, вагомої Міжнародної неурядової організації, що об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів з 1921 року. 83-й конгрес відбуватиметься у Львові з 17 по 24 вересня, тема конгресу – обстоювання правди в часи пропаганди.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 19 вересня у Львові у рамках Міжнародного конгресу ПЕН-клубу представлять постановку за п'єсою ув'язненого в Росії режисера, кримчанина Олега Сенцова «Номери».

Нагадаємо, 12 вересня українскього режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого і ув’язненого в Росії, етапували з іркутського СІЗО до Челябінська.  

Раніше російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова повідомила, що Олега Сенцова, який відбував покарання у виправній колонії №1 в Якутську, могли перевести у колонію суворого режиму ІК-19 в Іркутську. 

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому 2017 року стало відомо, що Росія вдруге офіційно відмовилася  видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1379
Читайте також
11.09.2017 11:30
Марина Бердичевская
для «Детектора медіа»
3 143
17.04.2017 10:00
Олена Коркодим
для «Детектора медіа»
4 663
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду