СБУ не має на меті перешкоджати «Українській правді» - Гітлянська

СБУ не має на меті перешкоджати «Українській правді» - Гітлянська

15 Вересня 2017
1336
15 Вересня 2017
14:03

СБУ не має на меті перешкоджати «Українській правді» - Гітлянська

1336
Суб’єктом злочину, про який йдеться, є службова особа – носій державної таємниці, наголосила речниця Служби безпеки України
СБУ не має на меті перешкоджати «Українській правді» - Гітлянська
СБУ не має на меті перешкоджати «Українській правді» - Гітлянська

Служба безпеки України не має на меті перешкоджати діяльності інтернет-видання “Українська правда” та його журналістів.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook речниця СБУ Олена Гітлянська.

Слідчий відділ Головного управління СБ України у Києві та області здійснює досудове слідство за фактом скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу України, йдеться у повідомленні.

«Кримінальне провадження зареєстроване за фактом розголошення службовими особами одного з органів державної влади України відомостей, що містять державну таємницю. Матеріал із такою інформацією був опублікований 24.01.2017 на сторінках Інтернет-видання «Українська правда», – написала пані Гітлянська.

«Підкреслимо, що суб’єктом вказаного злочину є службова особа – носій державної таємниці. Служба безпеки України не має на меті перешкоджати діяльності Інтернет-видання «Українська правда» та його журналістів», – підсумувала речниця СБУ.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Служба безпеки України попросила «Українську правду» тимчасово вилучити із загального доступу статтю про зрив державної програми реформування оборонно-промислового комплексу, бо вбачає у ній розголошення державної таємниці. Відповідний лист 14 вересня слідчий вручив головному редактору УП Севгіль Мусаєвій.

У листі зокрема сказано, що слідчим відділом Головного управління СБУ в Києві та Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №22017000000000256, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 29 червня 2017 року за ознаками вчинення злочину, передбаченого  за ч.1 ст. 328 КК України.

Досудове розслідування встановило, що розміщена 24 січня 2017 року на сайті «Українська правда» стаття «Сучасну зброю для армії знову відклали «на завтра» містить окремі відомості щодо проекту Державної програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2020 року.

Президент Петро Порошенко сказав, що вважає прихід слідчих Служби безпеки України в редакцію інтернет-видання «Українська правда» «категорично недопустимим». Про це він заявив перед початком форуму YES.

Після запитання журналіста, навіщо СБУ прийшла до «Української правди», Петро Порошенко попросив охоронця відійти і на ходу сказав: «Я Вам обов’язково відповім… Я думаю, що це категорично недопустимо».

Фото: 112 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1336
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду