Пораненого оператора «Першого Криворізького» відключили від апарату штучної вентиляції легенів (ВІДЕО)

Пораненого оператора «Першого Криворізького» відключили від апарату штучної вентиляції легенів (ВІДЕО)

4 Вересня 2017
1753

Пораненого оператора «Першого Криворізького» відключили від апарату штучної вентиляції легенів (ВІДЕО)

1753
Сьогодні, 4 вересня, львівські лікарі розповіли журналістам, що на даний момент поранений оператор порталу «Перший Криворізький» В'ячеслав Волк дихає самостійно - його відключили від апарату штучної вентиляції легенів. Минулого тижня його прооперували у Львівському військовому госпіталі Західного регіону.
Пораненого оператора «Першого Криворізького» відключили від апарату штучної вентиляції легенів (ВІДЕО)
Пораненого оператора «Першого Криворізького» відключили від апарату штучної вентиляції легенів (ВІДЕО)

Про це повідомляє «Перший Криворізький».

Постраждалий зміг сказати кілька слів і повідомив, що почуває себе добре.

Головний хірург головний Військово-медичного клінічного центру Западкого регіону Іван Богдан розповів, що В'ячеслава Волка готують до тривалої реабілітації. Зараз зменшена доза препаратів, які вводилися для підтримання тиску.

Мама пораненого Марія Волк розповіла львівським журналістам, що після операції її син відчуває себе набагато краще. Він, як і раніше, нерухомий, але його настрій покращився.

Інна Волк, дружина пораненого оператора, заявила: «Наша сім'я вдячна міністру оборони Степану Полтораку за те, що після нашої зустрічі Славу взялися лікувати медики у Львівському військовому госпіталі. На даний момент витрати взяла на себе держава. Але як складеться ситуація з самопочуттям мого чоловіка - знає тільки Бог. Всі ми - Слава, сім'я, медики, друзі віримо в краще. Але в той же час розуміємо, що реабілітація буде складною, тривалою, і дорогою. Назвати точну суму, необхідну для лікування ми не можемо, тому що, як змінюється стан Слави, так змінюється й кількість і вид необхідних процедур тут і за кордоном».

Як відомо, 1 вересня міністр оборони України Степан Полторак відвідав прооперованого В’ячеслава Волка у Львові в Військово-медичному клінічному центрі, де 31 серпня журналісту було зроблено операцію з видалення осколків із хребта.

Інна Волк повідомила, що на даний момент на лікування В’ячеслава Волка зібрано 18 900 $ (це благодійна допомога звичайних українців) і 14 800 $ вдалося зібрати родині. Також є залишок грошей на карті - його ще в долари ми не змінювали.

«Спасибі величезне всім, хто допомагає Славіку», - сказала Інна Волк.

Благодійний збір коштів триває.

Карта Приватбанку універсальна 4149 4393 9030 7571

Реквізити для отримання SWIFT в євро

Benefeciary: VOLK INNA Ukraine, city Kyiv, street Urlivska, building 23

 

IBAN UA 5630 5299 0005 1687 5738 0830 86

Account: 5168 7573 2808 3086

Bank of beneficiary: PRIVATBANK

Swift code: PBANUA2X

Intermediary bank (correspondent bank): Commerzbank AG Frankfurt am Main Germany

Swiftcode: COBADEFF

 

Реквізити для отримання SWIFT в доларах

Benefeciary: VOLK INNA Ukraine, city Kyiv, street Urlivska, building 23

 

IBAN: 0430 5299 0005 1687 5732 8082 955

Account: 5168 7573 2808 2955

Bank of beneficiary: PRIVATBANK

Swift code PBANUA2X

Intermediary bank (correspondent bank):

JP MORGAN CHASE BANK

Swift code:CHASUS33

Correspondent account:0011000080

Як писав «Детектор медіа», 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

9 липня на прес-конференції військком Саксаганського районного військкомату Кривого Рогу Олександр Бритвич, який був відповідальний за навчальні збори, повідомив, що вправа, яку показував волонтер, що поцілив у оператора Волка, не була запланована.

Журналісти «Першого Криворізького» вважають, що відповідати за те, що трапилося, мають організатори навчань біля Саксаганського райвиконкому.

Понад 60 журналістів, активістів, громадських діячів, серед яких – голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко і викладач Школи журналістики УКУ (Львів) Отар Довженко, підписали лист-звернення до міністра оборони України Степана Полторака із закликом прозорого, швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування поранення під час навчань у Кривому Розі оператора В’ячеслава Волка та кваліфікації їх у відповідності до Законів України, а також розробити нові стандарти безпечної взаємодії ЗМІ зі ЗСУ та Міноборони.

Генеральний штаб ЗС України отримав окреме невідкладне доручення щодо вивчення фактів, викладених у зверненні журналістів з приводу поранення під час навчань криворізького журналіста В’ячеслава Волка.

Наприкінці липня міністр оборони Степан Полторак доручив Департаменту медзабезпечення Міноборони надати допомогу в лікуванні оператора. Таке рішення було прийнято після звернення журналістів до Міноборони з приводу поранення під час навчань криворізького журналіста В’ячеслава Волка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1753
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду