Журналісту Богдану Новаку з Вінниці невідомі переламали ніс на очах у правоохоронців

Журналісту Богдану Новаку з Вінниці невідомі переламали ніс на очах у правоохоронців

29 Серпня 2017
3608

Журналісту Богдану Новаку з Вінниці невідомі переламали ніс на очах у правоохоронців

3608
29 серпня 2017 року у Вінниці побили журналіста сайту «Власно.Інфо» Богдана Новака, який готував репортаж про протести проти будівництва кладовища біля мікрорайону на околиці міста
Журналісту Богдану Новаку з Вінниці невідомі переламали ніс на очах у правоохоронців
Журналісту Богдану Новаку з Вінниці невідомі переламали ніс на очах у правоохоронців

На Сабарівському полі, де проходив протест, Богдана Новака та протестувальників побили невідомі особи спортивної статури на очах правоохоронців, про це написав журналіст на своїй сторонці у Facebook.

«Стільки разів в голову прилетіло (всі нанесені удари) й анічогісінько лікарі не побачили. Лише забій щелепи, перелом носу і синці. Тому не хвилюйтеся, зі мною все гаразд, я за деякий час знов буду на ногах»,  – повідомив пан Новак.

Перед тим він зазначив, що його тричі побили чоловіки: «Побили мене тричі. Били ногами. Тітушки. У Вінниці на Сабарові. Били при правоохоронцях. Ногами по голові. Вставав тричі і знімав відео. Буде пізніше. Їду в швидкій до лікарні. Підозра на струс мозку».

Журналіст поїхав робити репортаж із протестів проти будівництва кладовища, які тривають уже кілька місяців. Сьогодні, 29 серпня, планували огородити територію навколо кладовища біля мікрорайону на околиці Вінниці. Замість пана Новака від редакції мала їхати журналістка.

«Пригнали з півтисячі молодих людей, бюджетників. А окремою групою з технікою йшло з двадцять хлопців. Правоохоронці їх звісно пустили», – описав початок бійки пан Новак.

Він зазначив, що на його очах людей били ключками. «Стрибали молодики ногами по жінці. Мене били тричі. Господи, я не можу в це повірити. Вперше з часів Майдану мені прилетіло в голову. Спочатку розбили ніс і залили очі тереном, потім я встав і пішов зі словами: "НЕ БИЙТЕ, ПРЕСА!". В перший раз я їх теж кричав. Але не допомогло. Тричі я підходів і знімав їх обличчя. Обличчя командирів. Тричі мене зупиняли ударом в голову з руки. Смартфон в один бік, а я у інший. Встаю. Отримую вдруге вже після того, як показав поліції, хто мене бив. Далі б'ють вже ногами по голові. На очах в правоохоронців. Як на Майдані. Вже втретє. Вже в стрибку б'ють», – повідомив Богдан Новак.

У лікарні, поки пану Новаку надавали першу медичну допомогу, щопівгодини завозили  людей з різними ступенями.

«Вінниця настільки європейське місто, що я не маю слів. Посеред білого дня б'ють жінок, правоохоронців, пресу. Б'ють кілька разів організована група спортсменів, які легко щезають в магічнону мареві очисних споруд мікрорайону Сабарів», – додав журналіст.

Нагадаємо, у липні 2017 року у Вінниці невідомі чоловіки побили власника сайту «Власно.Інфо» Володимира Воловодюка після того, як журналісти видання проводили рейд по незаконно встановлених батутах у місті. Видання «Власно.Інфо» часто подає критичні матеріали, особливо відстежує незаконні забудови у місті.

1 червня 2017 року у Вінниці на пішохідному переході по вулиці Соборній автомобіль збив журналістку медіацентру «Власно» Мирославу Слободянюк.

Вночі 21 квітня у селищі міського типу Теплик на Вінниччині спалили легковий автомобіль місцевого громадського активіста та спецкореспондента газети журналістських розслідувань «Шанс» Віктора Рися, який займається розслідуванням захоплення приватної власності

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3608
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду