На Одещині жорстоко побили головреда газети «Надднестрянская правда» – нападники затримані

На Одещині жорстоко побили головреда газети «Надднестрянская правда» – нападники затримані

26 Серпня 2017
2100

На Одещині жорстоко побили головреда газети «Надднестрянская правда» – нападники затримані

2100
В Овідіополі (Одеська область) жорстоко побили журналіста, головного редактора місцевої газети «Надднестрянская правда» Романа Варшанідзе. Постраждалий пов’язує напад виключно із своєю журналістською діяльністю.
На Одещині жорстоко побили головреда газети «Надднестрянская правда» – нападники затримані
На Одещині жорстоко побили головреда газети «Надднестрянская правда» – нападники затримані

«25 серпня 2017 року, близько 21:30 вечора, повертаючись додому, я, Варшанідзе Роман, зазнав нападу осіб, озброєними залізними битами», - заявив журналіст, якого цитує «Думская».

За його словами, поліція вже встановила нападників.

«Отримавши перший удар в голову, почав оборонятися, в результаті чого один з нападників втратив ключі від свого автомобіля, що і дозволило встановити злочинців дуже швидко - спасибі, наша овідіопольська поліція спрацювала швидко», - розповів Роман Варшанідзе.

Згодом поліція уточнила інформацію про напад на редактора. Інцидент стався, коли Роман Варшанідзе повертався додому на своєму авто. На проїжджій частині він побачив засіб примусової зупинки транспорту, зупинився і вийшов з машини. У цей момент на нього напали троє в балаклавах і з битами.

Згодом їх затримали поліцейські. Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 ст. 345-1 - «загроза або насильство по відношенню до журналіста». Слідство працює над встановленням замовника замаху.

Нападники, за словами постраждалого, є жителями міста Чорноморська (Одеська область), спортсмени одного з кікбоксерських клубів. Всього їх було троє: двоє здійснювали напад, один стежив за пересуваннями журналіста.

Газета «Надднестрянская правда» повідомляє прізвища нападників: «В результаті проведених оперативно слідчих справ, допомоги, наданої членами організації «Патріоти Овідіпольщіни» та іншими громадськими формуваннями селища Овідіополь, нападники на головного редактора «Правда НД» затримані. Ними виявилися Артем Тренін і Сергій Культенко. Ім'я третього учасника поки не розголошується».

Постраждалий подякував сусідові за допомогу:  «Відчуваю себе не дуже добре, має бути лікування, але впевнений, що міг би відчувати себе набагато гірше, якби не сусід по імені Влад, якому висловлюю щиру подяку за сміливість, яку він проявив, випадково опинившись свідком нападу».

Головний редактор заявив, що пов’язує напад із своєю професійною діяльністю, і перелічив теми, через які йому могли помститися: «Я сам однозначно вважаю, що напад пов'язаний саме з моєю професійною діяльністю: виявлені незаконні звалища; спіймані на гарячому депутати на незаконному кар'єрі; будівництва без будь-яких дозвільних документів; варварське знищення посадок в Військовому містечку; використання земельних ділянок не за призначенням; несплата в повному обсязі орендної плати до бюджету за кращі землі району; розподіл бюджетних потоків на користь «своїх» - це далеко не повний перелік. Від себе додам - ​​відбулася ситуація, не тільки не послабить роботи нашої редакції, а навпаки підсилить».

Нагадаємо, одеська журналістка, екоактивістка, учасниця розслідувальної «Групи 2 травня», рухів «Генпротест» і «Зелений лист» Світлана Підпала заявила про напад невідомих, що стався 24 червня. Вона пов’язує напад із своєю професійною діяльністю і громадянською позицією. Після побиття Світлана Підпала звернулася за допомогою до лікарів та написала заяву у поліцію.

Одеська поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на місцеву журналістку, екоактивістку Світлану Підпалу.

Фото: «Думская»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2100
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
donchanin
2406 дн. тому
Осветили событие "нападение", осветите пожалуйста и событие "наказание". Если не соблюдать такой баланс, то создается негативное впечатление.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду