НСЖУ відзначила фахівця Мін'юсту за допомогу в роздержавленні ЗМІ

НСЖУ відзначила фахівця Мін'юсту за допомогу в роздержавленні ЗМІ

23 Серпня 2017
1217

НСЖУ відзначила фахівця Мін'юсту за допомогу в роздержавленні ЗМІ

1217
Національна спілка журналістів України (НСЖУ) нагородила з нагоди Дня Незалежності України почесною грамотою секретаріату НСЖУ начальника відділу правової експертизи документів друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств Міністерства юстиції України Маріну Семенко за суттєву допомогу при роздержавленні місцевої преси
НСЖУ відзначила фахівця Мін'юсту за допомогу в роздержавленні ЗМІ
НСЖУ відзначила фахівця Мін'юсту за допомогу в роздержавленні ЗМІ

Таке рішення було підтримано одноголосно робочою групою НСЖУ з питань роздержавлення, до складу якої входять активісти НСЖУ та редатори місцевих газет, повідомляє прес-служба Спілки.

Як відзначає голова НСЖУ Сергій Томіленко, в ході реформування у редакцій виникає чимало питань щодо тих чи інших законодавчих та юридичних аспектів роздержавлення. Часто трапляються непорозуміння з реєстраторами, надходять запити щодо отримання проектів документів тощо.

«Перед колегами поставало багато нових викликів. І саме Маріна Семенко – одна з тих фахівців Міністерства юстиції, яка реально допомагає редакціям і консультує щодо тих чи інших проблемних моментів», – прокоментував пан Томіленко.

Як писав «Детектор медіа», НСЖУ було досягнуто домовленостей про розробку Мінюстом першої рекомендації для реєстраторів щодо процедури перетворення комунальних редакцій у підприємства, засновані трудовими колективами.

Згодом у Міністерстві юстиції України (Мінюсті) звернулись до редаткорів комунальних ЗМІ, які беруть участь у роздержавленні, з проханням не зволікати з перееєстрацією та роз’яснили ситуацію щодо старих свідоцтв. 

У лютому Міністерство юстиції України ухвалило рішення делегувати до складу робочої групи НСЖУ з питань реформування комунальних газет трьох своїх фахівців.

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності 1 січня 2016 року.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1217
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду