Стартував Всеукраїнський конкурс на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка

Стартував Всеукраїнський конкурс на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка

1 Серпня 2017
1613

Стартував Всеукраїнський конкурс на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка

1613
Прийом робіт триватиме з 1 по 31 серпня 2017 року, до участі приймаються матеріали, опубліковані з 1 січня 2016 по 31 серпня 2017 року
Стартував Всеукраїнський конкурс на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка
Стартував Всеукраїнський конкурс на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка

Розпочався конкурс на здобуття журналістської премії імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка.

Про це організатори конкурсу оголосили 1 серпня на прес-конференції в інформагенції УНІАН.

Вони також репрезентували сайт для збору робіт, а також розповіли про деталі конкурсу.

«Премія імені Василя Сергієнка – громадська ініціатива журналістів та громадських діячів, активістів Революції Гідності, що має на меті належне вшанування пам’яті героя Небесної сотні, журналіста та поета Василя Сергієнка, якого було жорстоко вбито за його журналістську та громадську діяльність під час Революції Гідності, - наголосив співзасновник конкурсу Олександр Аронець. - Ініціатива ставить на меті підтримку талановитих та сміливих регіональних журналістів-розслідувачів, популяризацію громадської активності та розслідування корупційних діянь місцевих "еліт"».

Прийом робіт на конкурс триватиме з 1 по 31 серпня 2017 року. До участі приймаються матеріали, опубліковані з 1 січня 2016 по 31 серпня 2017 року. Оцінювання робіт членами експертної ради триватиме з 1 вересня по 7 вересня 2017 р.

Премія передбачає 5 номінацій з кількома підномінаціями для регіональних та загальноукраїнських ЗМІ: найкраще розслідування в інтернет-ЗМІ, найкраще розслідування у друкованому ЗМІ, найкраще ТБ-розслідування, розслідування громадськими активістами, блогерами, а також гран-прі Оргкомітету конкурсу. Переможців нагородять грошовою премією та пам’ятним дипломом. Церемонія нагородження відбудеться 8 вересня – у Міжнародний день солідарності журналістів.

До експертної ради конкурсу увійшли такі знані у медійному світі фахівці, як шеф-редактор порталу Детектор медіа Наталія Лігачова, публіцист і телеведучий Віталій Портников, професор Могилянської школи журналістики Сергій Квіт, креативний продюсер і ведучий розслідувального проекту «Абзац» на Новому каналі Михайло Шаманов тощо.

Під час прес-конференції вдова Василя Сергієнка Валентина Сергієнко розповіла про свого чоловіка. За її словами, він ніколи не міг змиритися з тим, що йому як журналісту не дозволяли писати правду, і навіть звільнявся з газети. Саме прагнення доносити правду і коштувало йому життя.

«Він завжди боровся з несправедливістю та корупцією. Був одним із засновників Самооборони Корсунівщини. Останній його матеріал був присвячений героям Небесної Сотні. Він вийшов у той день, коли Василя Миколайовича уже не було з нами», - згадала пані Валентина.

Важливість конкурсу відзначив і член оргкомітету, народний депутат України Микола Княжицький: «У нас багато премій, пов’язаних з журналістськими розслідуваннями. Ця повинна відрізнятися від інших тим, що має відзначати журналістів з певними ідеалами і цінностями».

Ще один член оргкомітету конкурсу – народний депутат України Ігор Луценко – наголосив на необхідності притягнення до відповідальності замовників злочину.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 4 квітня 2014 року журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині викрали невідомі. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

На фото: Василь Сергієнко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1613
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду