Другу кінопремію «Золота дзиґа» вручать 19 квітня 2018 року

Другу кінопремію «Золота дзиґа» вручать 19 квітня 2018 року

19 Липня 2017
2435

Другу кінопремію «Золота дзиґа» вручать 19 квітня 2018 року

2435
Національна кіноакадемія оголосила дату проведення наступної премії «Золота дзиґа» та нові номінації.
Другу кінопремію «Золота дзиґа» вручать 19 квітня 2018 року
Другу кінопремію «Золота дзиґа» вручать 19 квітня 2018 року

Про це під час презентації Національної кіноакадемії в рамках 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю, що цими днями триває в Одесі, повідомила президент ОМК, ініціаторка створення Національної кіноакадемії, голова наглядової ради кінопремії Вікторія Тігіпко.

Вона також додала, що наразі до кіноакадемії входить 292 особи, 12 заявок – у розгляді.

Наступного року до вже існуючих 14 номінацій приєднаються ще дві – «Найкращий художник з гриму» та «Найкращий художник з костюмів». Також буде вручено глядацьку «Золоту дзиґу».

«На деяких популярних платформах буде зроблено опитування глядачів. Буде дуже цікаво порівняти вибір публіки і кіноакадеміків», – сказав арт-директор премії Алік Шпилюк.

Фільми до розгляду будуть прийматися з 15 листопада цього року до 15 січня наступного року, голосування академіків за переможців відбудеться 19 березня - 16 квітня 2018 року. 

Нагадаємо, Українську кіноакадемію було створено в лютому 2017 року. Ініціатором став Одеський міжнародний кінофестиваль. До складу правління увійшли 15 кінематографістів. Головою було обрано кінорежисера, заслуженого діяча мистецтв України Михайла Іллєнка.

Головним символом Національної кінопремії стала статуетка «Золота дзиґа». Організатори зазначають, що це символ стрімкості та невпинного розвитку. Крім того, назва нагадує про творчий спадок видатного українського кінематографіста Дзиґи Вертова.

Автором назви «Золота дзиґа» є директор зі стратегічного маркетингу «Медіа Група Україна» Ольга Захарова. Дизайн статуетки розробив український митець Назар Білик.

Про результати вручення першої премії «Золота дзиґа» - читайте тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2435
Читайте також
27.03.2018 13:30
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 084
21.04.2017 18:27
Ярослав Зубченко
для «Детектора медіа»
2 996
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду