Одеських журналістів не пускали на сесію міськради

Одеських журналістів не пускали на сесію міськради

15 Червня 2017
988

Одеських журналістів не пускали на сесію міськради

988
14 червня в Одесі представники приватної охоронної фірми «Зевс», співробітники департаменту муніципальної охорони і поліції тривалий час не пускали журналістів низки видань на сесію міської ради, заблокувавши вхід до будівлі
Одеських журналістів не пускали на сесію міськради
Одеських журналістів не пускали на сесію міськради

Про це пише Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на одеські ЗМІ.

Повідомляється, що охорона міськради вела себе агресивно по відношенню до журналістів, а на звернення про перешкоджання їх професійній діяльності правоохоронці не реагували. Деякі журналісти написали заяви в поліцію.

Пізніше радник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк повідомив, що за даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Зазначено, що перед початком сесії міськради під будівлею мерії інвестори ЖК «Золотий берег» влаштували пікет. Крім журналістів, на сесію також не могли потрапити вчасно пікетники та деякі депутати міськради, які мали розглянути 37 проектів рішень, зокрема, щодо земельних відносин.

Міський голова Геннадій Труханов на брифінгу заявив, що суворий пропускний режим під час сесій необхідний, щоб уникнути провокацій.

«Я повинен забезпечити якісну сесію. Хто хотів прийти на сесію, ті прийшли, а для громадських працівників – подавайте заявку і в зал потрапите обов'язково. Але певні заходи проти провокаторів, які хочуть зірвати сесію, будуть. З діями приватних структур, які не пустили в тому числі і деяких депутатів, ми будемо розбиратися», – сказав він.

Нагадаємо, на початку квітня в Одесі представники комунального підприємства «Муніципальна охорона» не пропускали представників ЗМІ та інвесторів однієї з недобудов міста у приміщення міської ради.

Фото – «Думська», відео – «Думська», «Ізбірком»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
988
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду