Розгляд апеляції «Громадського радіо» на рішення суду за позовом Мураєва перенесено

Розгляд апеляції «Громадського радіо» на рішення суду за позовом Мураєва перенесено

6 Червня 2017
1159

Розгляд апеляції «Громадського радіо» на рішення суду за позовом Мураєва перенесено

1159
Сьогодні, 6 червня, в Апеляційному суді міста Києва мав відбутися розгляд апеляційної скарги «Громадського радіо» на рішення Голосіївського районного суду Києва від 17 березня 2017 року за позовом народного депутата та власника телеканалу NewsOne Євгена Мураєва до журналістки Ірини Ромалійської та «Громадського радіо» з вимогою спростування інформації
Розгляд апеляції «Громадського радіо» на рішення суду за позовом Мураєва перенесено
Розгляд апеляції «Громадського радіо» на рішення суду за позовом Мураєва перенесено

Про це журналістка написала на своїй сторінці у Facebook.

«Засідання було призначено на сьогодні, на 14:15. Я скасувала одну зустріч, перенесла одне інтерв'ю, до вечірнього ефіру готувалася в інший час, але – суд не відбувся. Суддя у відпустці. Не розумію одного – а повідомити про це заздалегідь не можна? Ну не за 4 ж хвилини до засідання вона пішла у відпустку?, – написала журналістка. – До речі, сам Мураєв традиційно не з'явився».

Як повідомила «Детектору медіа» пані Ромалійська, розгляд апеляції перенесено на 11 липня.

Нагадаємо, Євген Мураєв подав до суду на журналістку «Громадського радіо» Ромалійську та вимагає визнати інформацію, яку вона озвучила в радіоефірі про нього, недостовірною та наполягає на її спростуванні. Позов був направлений в суд після того, як Ірина Ромалійська в ефірі програми «Київ-Донбас» згадала про нібито візит Євгенія Мураєва до Росії в 2014 році в складі делегації народних депутатів. У питанні до свого співрозмовника Іллі Ківи журналістка поцікавилась, як ставиться гість студії до ситуації, коли власник телеканалу має «проросійську позицію», оскільки під час візиту Мураєва, мовляв, назвали «прибічником «русского мира».

«Детектору медіа» пан Мураєв повідомив, що не відвідував Росію в складі зазначеної журналісткою делегації. Він також зазначиив, що на суди ходять його представники.

6 грудня у Голосіївському районному суді Києва відбулося перше засідання за позовом Мураєва проти журналістки Ромалійської та ГО «Громадське радіо». Депутат на засідання не з’явився. Суд переніс судове засідання.

17 березня суд частково задовольнив позов Мураєва до журналістки Ромалійської щодо дифамації. Тоді «Громадське радіо» повідомило, що подаватиме апеляційну скаргу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1159
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду