Поліція закрила справу щодо погроз журналістці «Інтера» у Рівному

Поліція закрила справу щодо погроз журналістці «Інтера» у Рівному

12 Травня 2017
1312

Поліція закрила справу щодо погроз журналістці «Інтера» у Рівному

1312
Слідче відділення Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області 27 березня закрило кримінальне провадження щодо погроз спецкореспондентці телеканалу «Інтер» у Рівному Інні Білецькій, написаних з акаунту депутата міської ради Олександра Бабата.
Поліція закрила справу щодо погроз журналістці «Інтера» у Рівному
Поліція закрила справу щодо погроз журналістці «Інтера» у Рівному

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на коментар від Головного управління Нацполіції Рівненщини.

Як зазначено, кримінальне провадження закрито через відсутність складу злочину.

«Як пояснили у відділі комунікацій ГУНП в області причини закриття провадження, «у ході досудового розслідування було допитано усіх учасників події. Під час допитів кожен виклав власне бачення, трактування ситуації та намірів. Відомостей щодо учинення дій, які містять ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 171 КК України, не виявлено». – пише ІМІ.

При цьому, як зазначено, слідчий помилився у формулюванні частини 2-ї статті 171-ї, за якою він проводив досудовe розслідування.

ІМІ пише, що пан Бабат на зв'язок не виходить, а журналістка закриттю провадження не дивується: «У нас в державі 171 ККУ - то як дорогу в недозволеному місці перейти, - вважає журналістка. - Нічого не значить».

Нагадаємо, на початку 2017 року спеціальній кореспондент телеканалу «Інтер» у Рівному Інна Білецька заявила про погрози з боку людини, яка написала з Facebook депутата Рівненської міської ради Олександра Бабата. Окрім погрози «змінити життя», чоловік вимагав повернути якогось хрестика.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1312
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду